Η κυβερνοασφάλεια χρειάζεται τις γυναίκες

Η κυβερνοασφάλεια χρειάζεται τις γυναίκες

Η Check Point παραθέτει τους λόγους για τους οποίους έχει αυξηθεί σημαντικά η παρουσία τους στον τομέα την τελευταία δεκαετία

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σταδιακά η παρουσία των γυναικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας καθώς, σύμφωνα με έκθεση της Tehtris, το 2013 οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 10% των θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα ενώ πέρυσι το ποσοστό τους έφτασε το 25%.

Η Check Point, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, σημειώνει τέσσερις λόγους για τους οποίους οι γυναίκες μπορούν να

δώσουν ουσιαστική ώθηση στην κυβερνοασφάλεια:

01 Ολιστική προοπτική και ποικιλομορφία των προσεγγίσεων: οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε και οι αντίπαλοι προέρχονται επίσης από διαφορετικά υπόβαθρα. Μια ποικιλόμορφη ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις.

02 Δημιουργικότητα στην επίλυση προβλημάτων: μια ομάδα με ποικιλομορφία φύλου είναι ενδεχομένως πιο δημιουργική στην επίλυση προβλημάτων της εταιρείας λόγω των διαφορετικών προοπτικών και εμπειριών ζωής τους. Οι γυναίκες θεωρείται γενικά ότι είναι πιο λεπτομερείς στις διαδικασίες, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.

03 Προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα: οι γυναίκες έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια την ικανότητά τους για αλλαγές και προσαρμοστικότητα. Αφού υποβιβάστηκαν σε δευτερεύουσα θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, συγκεντρώνουν τη δύναμη να εισέλθουν σε τομείς όπου η παρουσία τους δεν θεωρούνταν ποτέ απαραίτητη, όπως ο τομέας της κυβερνοασφάλειας, στον οποίο παραδοσιακά κυριαρχούσαν οι άντρες.

04 Ανάγκη για ταλέντα: ο πρώτος λόγος αφορά την ανάγκη να συμπεριληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς ο τομέας αυτός έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης των παγκόσμιων επιθέσεων: σύμφωνα με την έκθεση Security Report 2023 της Check Point Software, το 2022 σημειώθηκε αύξηση 38% στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ανά εβδομάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter