H Lamda Hellix μετατρέπει την Κρήτη σε διεθνή τηλεπικοινωνιακό κόμβο

H Lamda Hellix μετατρέπει την Κρήτη σε διεθνή τηλεπικοινωνιακό κόμβο

Έτοιμο μέχρι το 2025 θα είναι το νέο data center της Lamda Hellix στην Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας επένδυσης της εταιρείας. Το νέο data center θα είναι η πρώτη σχετική εγκατάσταση του νησιού και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου IT, με την πρώτη φάση να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ηρακλείου, των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας.

Το «Heraklion-1» αναμένεται επίσης να επιτρέψει τη σημαντική επέκταση του PlatformDIGITAL, της παγκόσμιας πλατφόρμας data center της
Digital Realty (μητρικής της Lamda Hellix), και να συμβάλει στην τοπική οικονομία μέσω της αναμενόμενης δημιουργίας εκατοντάδων τοπικών θέσεων εργασίας.

H νέα επένδυση της Lamda Hellix, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιχειρηματικών κινήσεων στρατηγικής σημασίας που τρέχει η εταιρία τον τελευταίο χρόνο για τη δημιουργία μιας νέας εποχής ασφαλών και διασυνδεδεμένων data communities σε μεγάλα hubs σε όλο τον κόσμο.

Το νέο αυτό data center (το πρώτο carrier-neutral data center στην περιοχή, δηλαδή το πρώτο data center που είναι «τεχνολογικά ουδέτερο»
και για το λόγο αυτό είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το ίδιο καλά όλες τις τεχνολογικές λύσεις) αναμένεται να χρησιμεύσει ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια και συμπληρώνοντας την συνεχόμενα αυξανόμενη παρουσία της στην Αθήνα, η οποία διαθέτει δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη.

Πολυεπίπεδο όφελος

Ως κόμβος για την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων, αυτές οι επενδύσεις αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων IDG, για κάθε 1 ευρώ αρχικής επένδυσης της Lamda Hellix στην Ελλάδα, η συνολική προστιθέμενη αξία ξεπερνά τα 8,23 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter