Η Λάρισα τιμά τον Τίτο Πατρίκιο

Η Λάρισα τιμά τον Τίτο Πατρίκιο

Εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου ποιητή, πεζογράφου και μεταφραστή

Με μία αφιερωματική εκδήλωση η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων πρόκειται να τιμήσει τον Τίτο Πατρίκιο, μία μεγάλη μορφή των γραμμάτων της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, εκ των σημαντικότερων εν ζωή ποιητών, πεζογράφο και μεταφραστή, πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τον ποιητή και το έργο του, ο Γιώργος Στεφανίδης, πρόεδρος της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας), με θέμα «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου ως ιστορική πηγή», η Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος και μελετήτρια του έργου του Τίτου Πατρίκιου, με θέμα «Ως πού μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος» και ο Θωμάς Μπεχλιβάνης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα «Η αειθαλής ποιητική νεότης του Τίτου Πατρίκιου».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή, χειρουργός οδοντίατρος.

Ο Τίτος Πατρίκιος θα απαγγείλει ποιήματά του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «ο ήχος ως έχει» θα ερμηνεύσει το Divertimento in B-flat major, Hob.ll:46 του J. Haydn.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter