Η Λένα Πλάτωνος για την απώλεια της Γιώτας Γιάννα

Η Λένα Πλάτωνος για την απώλεια της Γιώτας Γιάννα
Ιανουάριος του 2020. Η Γιώτα Γιάννα με τη Μαρίζα Κωχ και τη Λένα Πλάτωνος στο σπίτι του Αντώνη Μποσκοΐτη (φωτό Αγγελική Παπαϊωάννου )

Η Λένα Πλάτωνος αφηγείται στον Αντώνη Μποσκοΐτη την ημέρα που γνώρισε από κοντά τη Γιώτα Γιάννα:

«Τη γνώρισα στα τέλη του 2007, τη βραδιά που θα ξανάπαιζε μετά από πολλά χρόνια στο θεατράκι της Κυψέλης. Είχε τρομερό τρακ. Είχαμε τρομερή επαφή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ εκείνο το βράδυ – ήταν το τέλος της ίδιας μέρας που μου πρότειναν να ξαναβγώ κι εγώ στο Ηρώδειο στο Φεστιβάλ Αθηνών. «Μην έχεις τρακ, άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να σε πάρει και να μας πάρει κι εμάς όλους η μουσική σου» της είχα πει.

Δεν τη γνώριζα ίσαμε τότε, δεν ήξερα καν πως έπαιζε. Κι όταν άρχισε να παίζει, είδα την ένταση του οργάνου της, της φυσαρμόνικας, να διαπερνά όλο της το σώμα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ένα τέτοιο σώμα μ’ ένα τέτοιο σκίρτημα από τη μουσική κι όλα τα πλούσια συναισθήματα, έχει σβήσει. Κλαίω από το πρωί γιατί την αγαπούσα πάρα πολύ. Η Γιώτα ΑΓΑΠΟΥΣΕ – να το γράψεις με κεφαλαία – έτσι όπως έπαιζε φυσαρμόνικα και τραγουδούσε μ’ αυτούς τους κυματισμούς της αγάπης, που έβγαιναν από μέσα της. Θέλω να λέω ότι το πλάσμα αυτό απλώς αποσκίρτησε. Πέταξε γι’ αλλού, ελεύθερη και αδέσμευτη, όπως ήταν πάντα».

Διαβάστε σχετικά: Πέθανε η τραγουδίστρια με τη φυσαρμόνικα, Γιώτα Γιάννα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter