Η Λένα Πλάτωνος, ο Θόδωρος Πάγκαλος και το «Μαζί τα…σβήσαμε»

Η Λένα Πλάτωνος, ο Θόδωρος Πάγκαλος και το «Μαζί τα…σβήσαμε»

Το 1986 η συνθέτρια Λένα Πλάτωνος είχε δώσει ένα σεμινάριο εν είδει συναυλίας στον πολιτιστικό χώρο «Εύμαρος». Το concept ήταν να γράψει ένα τραγούδι επί τόπου, μπροστά στο κοινό, για τη φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου. Πραγματικά φτιάχτηκε το τραγούδι και η συνθέτρια αμέσως μετά έφυγε και πήγε στο Κολωνάκι, στο πάρτι ενός Πρόξενου, που ήταν καλεσμένη. Μαζί της είχε το κασσετοφωνάκι με το ηχογράφημα. Στο πάρτι εκείνο μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο Πάγκαλος, ο οποίος – σημειωτέον – ήταν εξαιρετικός μπάσος τραγουδιστής, δεν έχασε ευκαιρία και πλησίασε την Πλάτωνος:

«Θέλετε ουισκάκι;» τη ρώτησε. «Όχι» απάντησε η Λένα. Μετά από λίγο τα ίδια, «Να σας βάλω ένα ουισκάκι;», ξανά «όχι» η Πλάτωνος!

Έπειτα ο Πάγκαλος ήταν αυτός που την πίεζε να βάλει σε όλους ν’ ακούσουν το νέο τραγούδι της. Η Λένα δεν ήθελε, στο τέλος όμως έφυγε τόσο ζαλισμένη απ’ το πάρτι που ξέχασε εκεί το κασσετοφωνάκι της. Όταν της το γύρισαν την επόμενη, είχε σβηστεί προφανώς κατά λάθος ένα μέρος του τραγουδιού της. Συμπέρασμα: Ο Θόδωρος Πάγκαλος, πέραν του «Μαζί τα φάγαμε», χρεώνεται και το «Μαζί τα…σβήσαμε» – εν προκειμένω, μία εμπνευσμένη στιγμή του ελληνικού τραγουδιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter