Η Λεπέν… εισβάλει στα δεξιά της ΝΔ με μπόλικο αντικομμουνισμό

Η Λεπέν… εισβάλει στα δεξιά της ΝΔ με μπόλικο αντικομμουνισμό

Ο αντικομμουνισμός διαπερνά νεοφιλελεύθερους, ακροδεξιούς, εθνικιστές, ακροκεντρώους στη χώρα μας και όχι μόνο. Αυτός είναι ο άξονας. Και οι διαφοροποιήσεις γύρω του  δημιουργούν το ενοποιητικό «μαύρο» στοιχείο μιας δήθεν πολιτικής πολυχρωμίας που ακόμα και η στήριξη ή ο συγχρωτισμός με τη ακροδεξιά Λεπέν δεν τους χαλάει την ιδεολογική και εκλογική μανέστρα, ανοιχτά ή ανομολόγητα. Ο (καθαρόαιμος, πρωτόγονος ή και ντελικατέσεν) αντικομμουνισμός έδεσε την πολιτική σάλτσα της σύμπραξης που «ψήνεται» με τους τρεις (plus) της Μπογδανικής Εθνικής Συμφωνίας εν Ελλάδι. Το δείχνουν με το «καλημέρα».

Οι γαλλικές εκλογές  έριξαν πιο έντονο φως στις «μάσκες» των συμπράξεων στην αυλή της γαλάζιας πολυκατοικίας, στα πλευρά της ΝΔ , που είναι πλευρά από τα πλευρά της. Πάνω από όλα η επιβίωση της αστικής εξουσίας, όπως λένε σε αντίστοιχες περιπτώσεις αναλυτές της αριστερής όχθης.

Ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης (πρόεδρος της Νέας Δεξιάς), και ο Θανος Τζήμερος (πρόεδρος του κόμματος Δημιουργίας και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής) ομνύουν στον καπιταλισμό -με μισαλλόδοξη σφραγίδα, αντιπροσφυγικές/αντιμεταναστευτικές κορώνες και  με τον οικονομισμό της αγοράς να ρυθμίζει τα πάντα με το αόρατο στιβαρό χέρι του- και το διατυμπανίζουν.  Από κοντά και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος (εκλεγμένος με τη ΝΔ το 2019 και ανεξάρτητος πλέον, μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ). Οι παραλλαγές είναι μέσα στο παιχνίδι, συστημικό ή δήθεν αντισυστημικό.

«Καλή επιτυχία στην καλή μου φίλη και φίλη της Ελλάδας Μαρίν Λεπέν. Αυτή τη φορά είναι σφόδρα πιθανό να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, στρατηγικού συμμάχου της Πατρίδας μας και είναι καλό να υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί, που μιλούν απευθείας μαζί της», έγραψε στο twitter ο Φαήλος Κρανιδιώτης, παραθέτοντας παλαιότερη φωτογραφία του μαζί με την Μαρίν Λεπέν. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα ο πολιτικός του συγκάτοικος Θάνος Τζήμερος το προσπέρασε. Έχει ενδιαφέρον ότι μέσα σε λίγα τουιτ συνόψισε πώς οι υπέρμαχοι της καπιταλιστικής επιβίωσης μπορούν να πάνε με τη μια ή την δύναμη  στο όνομα της αστικής εξουσίας. «Ο Φαήλος έχει, εδώ και χρόνια, τις προσωπικές φιλίες του. Το ότι η άποψη της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ είναι διαφορετική, δείτε το και ως άσκηση συνεργασίας. Συμφωνούμε τόσο πολύ στα εθνικά θέματα, που μπορούμε να έχουμε διαφορετική οπτική στον ποιον προτιμούμε στο τιμόνι της #Γαλλίας».

Και πιο πριν  την ίδια μέρα ο Θάνος Τζήμερος είχε πει ευέλικτα: «Τον Μακρόν προτιμώ από τους δύο. Αλλά περισσότερο, προτιμώ μια πραγματικά φιλελεύθερη Ευρώπη χωρίς σοβιετικές πατέντες: κράτος-πατερούλης, υπερφορολόγηση, τερατώδεις δήθεν προνοιακές δαπάνες. Το μέλλον της σοβιετικής Ε.Ε, όποιος κι αν εκλεγεί, θα είναι ίδιο με της ΕΣΣΔ».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν άφησε περιθώρια για εκπλήξεις, μέχρι να αναλύσει τον αντίκτυπο μιας ευθείας τοποθέτησης.  Όμως, είχε δώσει το σήμα,λίγες ημέρες πριν, όταν τέθηκε το ζήτημα με την διαδικτυακή είσοδο του τάγματος του Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος έστριψε τότε δια του αρραβώνος στις τοποθετήσεις του, αποφεύγοντας δύσκολες απαντήσεις. Εγραψε στο twitter (8.4.2022) : «Το θέμα είναι αν τελικά το τάγμα Αζόφ είναι ή δεν είναι αναμφίβολα νεοναζιστικό; Όχι. Ας πούμε ότι αυτό είναι υπό συζήτηση. Το θέμα είναι ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν σεβάστηκε τη Βουλή και την ηγεσία της φίλης Ελλάδας, εντάσσοντας στο μήνυμά του κάτι -ακριβώς- τόσο αμφιλεγόμενο. Και, βέβαια, το θέμα είναι ότι από τους ιθύνοντες δεν είχε πάρει είδηση κανείς τί θα προβαλλόταν μέσα στο κοινοβούλιο». Ο Κωνστατίνος Μπογδάνος ψάχνει ακόμα  για το ναζιστικό σήμα της ταυτότητας του Αζοφικού στρατιωτικού βραχίονα. Και παίρνει τράτο για να βρει άκρη μέσω διαδικαστικών αερολογιών.  Επεται το φαιό ξεγλίστρημα με …χαιρετίσματα στο  Παρίσι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter