Η Λιάνα Κανέλλη αντιδρά στον… Ταξίαρχο Ιερέα

Η Λιάνα Κανέλλη αντιδρά στον… Ταξίαρχο Ιερέα

Τη δημιουργία οργανικής θέσης Ταξίαρχου στο Κοινό Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων προβλέπει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας, με τη Λιάνα Κανέλλη να αντιδρά θίγοντας το ζήτημα της ελεύθερης συνείδησης και επιλογής ως προς το θρήσκευμα αλλά και του τρόπου μεταχείρισης όσων αξιωματικών ή μη δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.

«Θρησκευόμενη είμαι, δηλωμένο το ‘χω…» είπε ξεκινώντας την κριτική για τα όσα προβλέπει το άρθρο 6 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

«Προκύπτει από πουθενά και το φέρνετε με ρύθμιση ότι η θρησκευτική πίστη πρέπει να διασφαλίζεται δια της επιβολής;» ρώτησε. Σύμφωνα με την βουλευτή του ΚΚΕ, το αρμόδιο υπουργείο φέρνει έκδοση διαταγών που αφορούν την οργάνωση της θείας λατρείας και της θρησκευτικής διδασκαλίας στον Ελληνικό Στρατό. «Αυτό είναι επιβολή» επισήμανε και πρόσθεσε το εξής ερώτημα: «Οι κοσμικές πτυχές της έκδοσης διαταγής από πότε μπορούν ρεαλιστικά να αφορούν τις μεταφυσικές ανησυχίες του στρατεύματος;».

Περαιτέρω, έθεσε το ζήτημα της ελεύθερης συνείδησης και επιλογής ως προς την θρησκευτική λατρεία γεγονός που θα έπρεπε να ισχύει και στον στρατό. «Αυτό είναι ψυχαναγκασμός» παρατήρησε για το άρθρο 6 και έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα σχετικά με μέλη του Ε.Σ. που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι: «Τους βγάζετε στη σέντρα ή όχι;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter