Η Lidl Ελλάς αναδείχθηκε κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη από το Top Employers Institute για 5η συνεχόμενη χρονιά

Η Lidl Ελλάς αναδείχθηκε κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη από το Top Employers Institute για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός «Top Employers Institute» ανέδειξε για μία ακόμη χρονιά τις εταιρείες οι οποίες ξεχώρισαν όσον αφορά τους τομείς της υποστήριξης εργαζομένων, τις αμοιβές και παροχές, την εταιρική κουλτούρα αλλά και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης που προσφέρονται.

Ο οργανισμός εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 εργοδότες από 120 χώρες σε 5 ηπείρους, με τη Lidl Ελλάς να πρωταγωνιστεί στον ελληνικό και ευρωπαϊκό τομέα. Η πιστοποίηση και αναγνώριση από το Top Employers Institute προϋποθέτει την εξασφάλιση ενός υποδειγματικού περιβάλλοντος εργασίας και συνάμα την τοποθέτηση των εργαζομένων στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης.

Η Lidl Ελλάς κατόρθωσε να παραμείνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας του οργανισμού, έχοντας πραγματοποιήσει ισχυρά βήματα προς το μέλλον δίνοντας βάση σε τρεις τομείς που μάλιστα οδήγησαν στο να εγκαθιδρύσουν την εταιρεία ως Top Employer για το 2021: Τη στρατηγική επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης εργαζομένων, τη συνεχή επένδυση στην ευημερία τους αλλά και στο digitalization των HR διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει στους εργαζομένους της ψηφιακά «εργαλεία», όπως online συστήματα εκπαίδευσης για όσους βρίσκονται στις αποθήκες και τα καταστήματα, προγράμματα ανάπτυξης των ηγετών της νέας γενιάς, αλλά και πρόσβαση στο LinkedIN Learning. Συν τοις άλλοις, αναμένεται η επένδυση ποσών που θα αγγίξουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από την πλευρά της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των εργαζομένων, όπως και η πραγματοποίηση δράσεων ευημερίας.

Η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων και δη αυτών της πρώτης γραμμής αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της εταιρείας, η οποία διατηρεί ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει δώσει πάνω από 6.000.000€ και στους 6.400 εργαζομένους της σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Παράλληλα, τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν από την εμφάνιση της Covid-19, δεν βρήκαν απροετοίμαστη τη Lidl Ελλάς, που προχώρησε με γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες όσον αφορά το digitalization των HR διαδικασιών. Οι αποτελεσματικές κινήσεις στον τομέα της ψηφιοποίησης οδήγησαν στην άμεση μετάβαση στις συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας και συνάμα γρήγορης προσαρμογής στα δεδομένα, δίχως να μεταβάλλεται η ποιότητα των υπηρεσιών.

Κι αν εξακολουθούμε να διανύουμε εποχές όπου επικρατούν συνθήκες αβεβαιότητας λόγω της υγειονομικής κρίσης, η Lidl Ελλάς πηγαίνει «κόντρα στο ρεύμα» προγραμματίζοντας σειρά νέων προσλήψεων σε καταστήματα, κέντρα logistics και γραφεία, στοχεύοντας τόσο στην ισχυροποίηση της δυναμικής της στην ελληνική αγορά, όσο και στη διατήρηση των μισθολογικών συνθηκών στο ακέραιο, άνω του μέσου όρου της αγοράς.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, η Lidl Ελλάς στοχεύει να βελτιώσει περαιτέρω τις εργασιακές συνθήκες και συνάμα να διατηρήσει τα «σκήπτρα» της στις αξιολογήσεις του Top Employers Ιnstitute, μέσω της περαιτέρω ενδυνάμωσης των γυναικών στελεχών και των δυνατοτήτων εξέλιξής τους εντός της εταιρείας.

Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ένταξη των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη.

Τα στοιχεία που αναλύθηκαν παραπάνω ελήφθησαν και με το παραπάνω υπόψιν του Top Employers Institute που ξεχώρισε τη Lidl Hellas για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι στόχοι που έχουν τεθεί από πλευράς εταιρείας φανερώνουν τις προθέσεις για την υλοποίηση ακόμη μεγαλύτερων αλμάτων προς το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα team.lidl.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter