Η Λιόν έκανε τριπλό ευρωπαϊκό «δώρο» στον Ολυμπιακό…

Η Λιόν έκανε τριπλό ευρωπαϊκό «δώρο» στον Ολυμπιακό…

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός τα είχε με την τύχη του για τον αποκλεισμό από την Γουλβς αλλά χθες (7/9) η τύχη του χαμογέλασε και πάλι.

Κι αυτό γιατί η Λιόν του έκανε ένα μεγάλο δώρο, καθώς με την πρόκριση της στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ (σε βάρος της Γιουβέντους), προκαλεί ένα τέτοιο ντόμινο αλλαγών στο ranking της UEFA που στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στα πλέι οφ της επόμενης διοργάνωσης αντί του γ’ προκριματικού που θα έπαιρναν κανονικά μέρος. Με την προϋπόθεση ότι η γαλλική ομάδα δεν θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο…

Ετσι με τα νέα δεδομένα και εκτός από το ότι δεν θα παίξει ματς στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός απέφυγε και έναν γύρο παγίδα. Λόγω της πανδημίας και για να βγουν οι ημερομηνίες τα ματς του γ’ προκριματικού είναι μονά κάτι που σημαίνει πως το πλεονέκτημα σε τέτοια παιχνίδια το έχει ο ανίσχυρος.

Ο Ολυμπιακός γλιτώνει το ματς παγίδα και έτσι το επόμενο ευρωπαϊκό του παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου και τον αντίπαλο του για τα πλέι οφ θα τον μάθει την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά δεν μπορέσει να προκριθεί από τα πλέι οφ στους ομίλους του Champions League τότε δεν χάνεται, αφού θα παίξει στους ομίλους του Europa League. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής εξασφάλισε την παρουσία του σε ευρωπαϊκό όμιλο. Έχει σίγουρα το Europa League και θα διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης γι’ ακόμα μία σεζόν.

Σε όλο αυτό το σενάριο υπάρχει βέβαια κι ένας αστερίσκος. Ότι η Λιόν ή η Νάπολι (αν προκριθεί απόψε επί της Μπαρτσελόνα) δεν πρέπει να κατακτήσουν το φετινό Champions League, κάτι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Αν μία από αυτές τις δύο ομάδες κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει τον τρίτο προκριματικό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter