Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος

Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο Χρυσοχοΐδης ότι τον… παρεξηγήσαμε και είναι «καταχρηστική» η ερμηνεία όποιου θεωρεί ότι με το σχέδιο για τις συναθροίσεις επιχειρείται φαλκίδευση της ελευθεροτυπίας.

Ας αφήσουμε λοιπόν να μιλήσει το ίδιο το κείμενο που υπερασπίζεται: «Η Αστυνομία [στις διαδηλώσεις] θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους κι ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».

Δεν τον παρεξηγήσαμε λοιπόν και δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι δημοσιογράφοι, εάν περάσει το σχέδιο Χρυσοχοΐδη – Μητσοτάκη, γιατί βέβαια ο… μόνιμος υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν είναι πρωθυπουργός (!) για να αποφασίζει μόνος του σε τέτοια ζητήματα, θα περιορίζονται στον «συγκεκριμένο χώρο» και θα μεταδίδουν αυτά που θα τους υπαγορεύει ο ένστολος «δίαυλος επικοινωνίας».

Δεν μας έφτανε δηλαδή ότι η μικρή Ελλάς έχει ήδη τους περισσότερους αστυνομικούς από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν ήταν αρκετό ότι ήδη, χωρίς να έχει γίνει νόμος αυτό το «σχέδιο», αστυνομικοί εισβάλλουν σε κινηματογραφικές αίθουσες και οικίες επειδή «έτσι» θέλησαν. Δεν αρκεί ότι αστυνομικοί επιτίθενται σε διαδηλωτές και προχωρούν σε εξευτελισμούς και συλλήψεις επειδή «έτσι» αποφάσισαν. Και δεν φτάνει ότι ήδη φυλακίζονται 14χρονα παιδιά επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενοχλείται από όσους ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Θέλουν να συνεχίσουν να γίνονται όλα αυτά αλλά να μην καταγράφονται καν! Γιατί όπως φαίνεται από το «σχέδιο» Χρυσοχοΐδη – Μητσοτάκη δεν είναι αρκετά τα ενσωματωμένα ΜΜΕ και δεν τους αρκεί η υποβάθμιση όσων μπορούν να γίνουν μπούμερανγκ εναντίον τους. Πλέον ο στόχος τους είναι να υπαγορεύουν ακόμη και τις λέξεις που θα χρησιμοποιούνται ώστε να υπάρξει άκρα του τάφου σιωπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter