Η Lufthansa κλείνει τη σχολή πιλότων γιατί… δεν υπάρχει πλέον ανάγκη

Η Lufthansa κλείνει τη σχολή πιλότων γιατί… δεν υπάρχει πλέον ανάγκη

Ο κορονοϊός έχει κλονίσει την εταιρεία της Lufthansa η οποία καταργεί την εκπαίδευση νέων πιλότων στη σχολή της στη Βρέμη.

Επτακόσιοι νέοι και νέες κλήθηκαν να αναζητήσουν νέο επαγγελματικό δρόμο και να εγκαταλείψουν πλέον τη σχολή πιλότων της Lufthansa στη Βρέμη της Γερμανίας.

Ένας εκπρόσωπος της Σχολής Lufthansa Aviation Training (LAT) αιτιολόγησε το κλείσιμο της σχολής λέγοντας ότι «για τα επόμενα χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου δεν θα έχουν ανάγκη από νέους πιλότους».

Ωστόσο, η LAT αισθάνεται υποχρεωμένη να συνεχίσει την εκπαίδευση που έχει διακοπεί εδώ μήνες, εάν οι σπουδαστές επιμείνουν σε αυτό. Όσοι βρίσκονται προ των τελικών εξετάσεων θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται. Για τους υπόλοιπους, θα αναζητηθούν άλλες σχολές πιλότων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος.

Η Ένωση πιλότων ζήτησε από την LAT να συνεχίσει την εκπαίδευση όλων των σπουδαστών. «Δεν θέλουμε μια χαμένη γενιά. Είναι επίσης παράλογο για τον όμιλο να προσλαμβάνει εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών και να δαπανά χρήματα γι αυτούς εν μέσω κρίσης», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με την Ένωση πιλότων, σχεδόν 170 από τους σχεδόν 700 εκπαιδευόμενους βρίσκονται λίγο πριν από την αποφοίτησή τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter