Η λύση Μητσοτάκη για τις καταστροφές: 800 νέες προσλήψεις στην Αστυνομία!

Η λύση Μητσοτάκη για τις καταστροφές: 800 νέες προσλήψεις στην Αστυνομία!
AP Photo/Petros Giannakouris

Η Ελλάδα κάηκε φέτος. Είχε μάλιστα στον Εβρο τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη. Το Πυροσβεστικό Σώμα παρά τις ηρωικές προσπάθειες δεν κατάφερνε να σβήσει πυρκαγιές που έκαιγαν πολλές μέρες. Λογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι λείπουν 4000 πυροσβέστες από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα του.

Από τα σχολεία λείπουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και στη θέση τους μπαίνουν την τελευταία στιγμή αναπληρωτές, που πρέπει να προσαρμοστούν με μισθούς πείνας σε αλλαγή σχολείων και περιοχών κάθε χρονιά.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λείπουν χιλιάδες υγειονομικοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το 40% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων. Η αναμονή στις λίστες χειρουργείων ξεπερνά τα δύο έτη!

Στο ΕΚΑΒ η κυβέρνηση αντί να προσλάβει διασώστες έβγαλε φιρμάνι να καλύψουν τα κενά στρατιώτες και πυροσβέστες. Ανθρωποι δηλαδή που δεν έχουν εκπαιδευτεί να σώζουν ασθενείς και τραυματίες και είχαμε τραγικά περιστατικά όπου απλώς δεν άντεξαν.

Στις πλημμύρες στη Θεσσαλία φάνηκε η έλλειψη προσωπικού για την πολιτική προστασία και κυρίως η έλλειψη επιστημόνων που ασχολούνται με την πρόληψη. Αλλά και στην αντιμετώπιση των περιστατικών, την περασμένη Πέμπτη, με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ημερών εμφανίστηκαν μόνο δύο ελικόπτερα επειδή άλλα βρίσκονταν σε συντήρηση και άλλα κολυμπούσαν στο πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο.

Με τόσες ανάγκες, που αφορούν τη ζωή και την υγεία των πολιτών, μια λογική κυβέρνηση θα προσπαθούσε να οργανώσει ό,τι μπορεί και να προσλάβει τους αναγκαίους για τη λειτουργία του κράτους υπάλληλους. Πυροσβέστες, νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς.

Αντί για αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσλαμβάνει αστυνομικούς! Οπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των συντακτών της Πέμπτης «για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας προβλέπονται συνολικά 800 νέες προσλήψεις».

Η Δικαστική Αστυνομία είναι η νέα αστυνομία που κατασκευάζεται -δια χειρός Κυριάκου Μητσοτάκη- και χθες Τετάρτη ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat, είναι η δεύτερη χώρα της ΕΕ σε αριθμό αστυνομικών ανά αριθμό κατοίκων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter