Η μαφία των φυλακών αποκαλύπτεται: Οι φονικές εντολές και ο ρόλος γνωστών δικηγόρων

Η μαφία των φυλακών αποκαλύπτεται: Οι φονικές εντολές και ο ρόλος γνωστών δικηγόρων

Ανατριχιαστικά είναι τα ευρήματα των διωκτικών αρχών για την εγκληματική δράση της αποκαλούμενης «μαφίας του Κορυδαλλού», ως εγκέφαλος της οποίας φέρεται ο περιβόητος πλέον κρατούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) που εμπλέκεται σε στυγερές δολοφονίες, όπως αυτή του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ξεπερνούν κάθε φαντασία τα εγκλήματα που οργανώνονταν από τις φυλακές ή και διαπράττονταν μέσα σε αυτές.

Σοκάρουν με τη σκληρότητά τους οι συνομιλίες –που καταγράφηκαν νομίμως– ανάμεσα στα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης η οποία κρύβεται πίσω από εκβιασμούς δικηγόρων και στημένες μαρτυρίες αλλά και από δολοφονίες που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Documento δημοσιεύει τις επίμαχες συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει και το ζοφερό παρασκήνιο του deal που επιχειρήθηκε προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι εκατομμύρια στις πλάτες τρίτων προσώπων, με τραγική κατάληξη την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Οι δύο γνωστοί δικηγόροι

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί στις αρχές ο ρόλος δύο πολύ γνωστών δικηγόρων. Ειδικά για τον έναν εξ αυτών, οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σκληρής εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλ. Λεκοτσάι, καθώς το εν λόγω πρόσωπο είχε σοβαρό προσωπικό λόγο να μη συνδιαλέγεται με τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Παρ’ όλα αυτά ο δικηγόρος τα τέσσερα τελευταία χρόνια φέρεται να βοηθάει τον Κλ. Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για τη στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τον έτερο πασίγνωστο ποινικολόγο, ακούγεται στις συνομιλίες να αναφέρονται σε κάποιον «ρόλο» που είχε σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τα χρήματα στην υπόθεση εκβιασμού που στοίχισε τη ζωή στον Μ. Ζαφειρόπουλο, αλλά και να του ζητούν μέσω τρίτου να… συνεισφέρει οικονομικά για τη διευκόλυνση των σχεδίων τους.

Kι ενώ για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου που εξιχνιάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από εξαιρετικά μεθοδευμένες κινήσεις των υπευθύνων (υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη), έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για 13 πρόσωπα, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί και ο ρόλος άλλων ατόμων για τα οποία γίνεται αναφορά, άμεσα ή έμμεσα, στις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Κάποιοι, ως γνωστόν, έχουν ήδη συλληφθεί για τον εκβιασμό σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα.

Από τις συνομιλίες, μεταξύ άλλων, προκύπτει:

*Τι κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Τούσα (Tusha ή Τoysa Βardhyl), μάρτυρα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου. Εάν και ποιος του έδωσε δηλητήριο και σε ποιον αποδίδεται ή σχεδιαζόταν να «φορτωθεί» ο θάνατός του. Ο Βardhyl, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε νεκρός στις 27/1/2019.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κλ. Λεκοτσάι ο εν λόγω κρατούμενος δηλητηριάστηκε· ο ίδιος έχει στην κατοχή του μέρος από το δηλητήριο και ήθελε να πείσει τους συγγενείς του να προσφύγουν κατά του δημοσίου με αγωγή ζητώντας χρήματα τα οποία θα μοιραστούν. Μάλιστα σχεδιάζει να υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της δηλητηρίασης τον Αριστείδη Φλώρο της Energa, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το ίδιο δηλητήριο με το οποίο είχε επιχειρήσει –μέσω τρίτων– να δολοφονήσει και τον ίδιο.

Κι αυτό γιατί τον είχε υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Οι αρχές πάντως εκτιμούν ότι τον συγκεκριμένο κρατούμενο ενδέχεται να δολοφόνησαν οι ίδιοι οι πρώην συνεργοί του στην εγκληματική οργάνωση ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ακόμη έναν εκβιασμό.

Μάλιστα ο Λεκοτσάι ζητά από τον γνωστό δικηγόρο να βοηθήσει και να μεσολαβήσει και σε άλλον συνάδελφό του ώστε να συγκεντρωθούν 2.600 ευρώ για να μεταφερθεί η σορός του Τούσα στην Αλβανία αλλά και η σορός του Αρμπερ Μπάκο (Bako Arber), προκειμένου να δείξουν ότι ενδιαφέρονται και γι αυτόν.

Ο τελευταίος, που ήταν από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου και συνεργάτης του Λεκοτσάι, δολοφονήθηκε με πολύ άγριο τρόπο μέσα στη φυλακή και την εντολή είχε δώσει ο Λεκοτσάι, ο οποίος σε τηλεφωνική συνομιλία τον αναφέρει ως προδότη γιατί άλλα είχαν συμφωνήσει κι άλλα θα έλεγε τελικά για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου στο δικαστήριο. Αλλαξε όμως γνώμη, αφού «του έδωσαν 50.000 ευρώ».

Οπως προκύπτει μάλιστα από τις συνομιλίες, μετά τη δολοφονία του Μπάκο στη φυλακή τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εκβίαζαν πρόσωπα που είναι βασικοί μάρτυρες προκειμένου να ανασκευάσουν τις καταθέσεις τους και να φορτώσουν τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου μόνο σε αυτόν.

Κατά τις αρχές η ίδια οργάνωση κρύβεται και πίσω από την αποστολή απειλητικού δέματος σε αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού. Ο εν λόγω αρχιφύλακας στις 30/10/2018 είχε παραλάβει στο σπίτι του δέμα με απειλητικό περιεχόμενο το οποίο υπογραφόταν από τους «Klodi και Romi», ονόματα που παραπέμπουν στους Κλ. Λεκοτσάι και Oadir Romi.

Οπως προκύπτει, οι δράστες οργάνωναν διακίνηση ναρκωτικών και εκβίαση καταστηματαρχών με πρόσχημα την προστασία. Ετοίμαζαν δε ντου σε συγκεκριμένο νησί, πιθανώς τη Μύκονο.

Τηλεφωνικές συνομιλίες και εγκλήματα

Πέραν των συνομιλιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί, στις οποίες περιγράφεται η κτηνώδης δολοφονία του Μπάκο στη φυλακή, σε άλλη καταγραφή ακούγεται να μιλά ο Κλ. Λεκοτσάι με μια γυναίκα στην οποία λέει:

«Εγώ δεν θέλω να πονάς, θέλω να είσαι μια χαρά, θέλω να περάσεις καλά. Οπως θα περάσω από εδώ και πέρα και εγώ κι ο Κέλι θα περάσουμε καλά, γιατί… βγήκε από τη μέση ένας προδότης και τώρα είμαστε μια χαρά».

Σε άλλη συνομιλία ο Λεκοτσάι, που ανησυχεί για την τύχη ενός φίλου του κρατούμενου, ενδεχομένως ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μπάκο, καλεί τον γνωστό δικηγόρο και του ζητά να του βρει συνήγορο.

Ζητά από τον δικηγόρο να μεσολαβήσει

Λέει ο Κλοντιάν Λεκοτσάι προς τον δικηγόρο:

-Της πουτάνας το κάγκελο έγινε… θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο της Πειραίας (εννοεί προφανώς του Πειραιά)… Ο ένας είχε τη δουλειά του, έχει μπει ο άλλος για να βοηθήσει, να μη γίνει, να χωρίσει να μην τσακώνονται και κάναν και τον άλλον, ρε φίλε, και κινδυνεύει και ο άλλος. Να είναι όμως πολύ καλός γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο Μπραχιμάι (δράστης δολοφονίας Μπάκο), δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…

-Δικηγόρος: Εντάξει, ναι, σε κατάλαβα… ωραία θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον.

Τα εφτά χιλιάρικα που έγιναν… εβδομήντα

Πέρα από την ανατριχιαστική συνομιλία που έχει δημοσιευτεί, όπου ο ίδιος ο Κλοντιάν Λεκοτσάι μιλά με συνεργάτιδα του δικηγόρου Δ. Τσοβόλα και απειλεί τη ζωή του για τα εφτά χιλιάρικα που του ζητάει, σε άλλη του επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου συμπίπτουν με τα στοιχεία δικηγόρου Πειραιά κομπάζει για το τι πρόκειται να κάνει στον Δ. Τσοβόλα που πιστεύει ότι του έστειλε την αστυνομία…

Λεκοτσάι: «Είχαμε μουσαφίρηδες σήμερα. Μου το ’κανε ο κύριος ο γκάνγκστερ ο Τσοβόλας. Εφτά χιλιάρικα εδώ και δέκα χρόνια (σ.σ.: ο δικηγόρος στην κατάθεσή του έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του) και του ζήτησα τα λεφτά μου και μου ’φερε αυτούς. Τώρα θέλω εβδομήντα, θα βρει τον μπελά, θα τον κάνω…».

Ο συνομιλητής του προσπαθεί να τον συγκρατήσει λέγοντάς του «καλά τώρα, μην λες τέτοια» αλλά ο Λεκοτσάι του απαντά με άνεση: «δεν πειράζει».

Ο νεκρός, το δηλητήριο και ο Φλώρος

Μετά τον θάνατο του κρατούμενου Τούσα στις φυλακές, που όπως έχει πει ο Λεκοτσάι στον… φίλο του δικηγόρο «δεν ήταν από πρέζα», τηλεφωνεί σε συνεργάτη τηλεοπτικής εκπομπής για να του καταγγείλει «δολοφονία με δηλητήριο» και του λέει να πάει στη φυλακή να τον βρει, να του δώσει το δηλητήριο με το οποίο είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν και τον ίδιο για να κάνει τη σύγκριση να δουν αν είναι το ίδιο.

Λεκοτσάι: «Θέλω να με βοηθήσεις, αδερφέ, έχω ένα κομμάτι από το δηλητήριο του Φλώρου που έβαλε τότε… θέλω να γίνει μια εξέταση θανάτου, που λέει ο λόγος, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτή… Και άμα είναι και ταιριάζει το δηλητήριο… τότε θα έχουμε πρόβλημα με τον κύριο Φλώρο».

Ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν τότε που λέει ότι τον είχαν δηλητηριάσει του είχαν κάνει εξέταση.

Λεκοτσάι: «Οοοχι, γιατί δεν πρόλαβα να το πιω εγώ, με βοήθησαν οι Κούρδοι και οι Πακιστανοί, με σώσανε…».

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 31/1/2019 ο Λεκοτσάι συνεχίζει να ασχολείται με το ίδιο θέμα. Καλεί τον δικηγόρο και του λέει ότι σκέφτεται να στραφεί μαζί με τον αδερφό του νεκρού εναντίον της φυλακής και εφόσον αποδειχτεί ότι πέθανε από δηλητηρίαση να διεκδικήσουν αποζημίωση. Στη συνέχεια του ζητάει χρήματα και ο δικηγόρος τού λέει να στείλει ένα παιδί στο γραφείο του για να του δώσει όσα μπορέσει.

-Λεκοτσάι: Και να σε ρωτήσω κάτι, κύριε… Τώρα οι δημοσιεύσεις δίνουνε πολλά πράγματα, αλλά για να μας προστατεύσουν εμάς τους δύο, εμένα και τον Ολτι, δεν προστατεύουν… Χθες ήρθανε και πήρανε μεσάνυχτα και έχουν βάλει στο πειθαρχείο δύο μάρτυρες, ο ένας είναι αυτός που δίνει τον Φλώρο κανονικά και ο άλλος είναι αυτός που έχει γίνει το τηλέφωνο με τον κύριο Ζαφειρόπουλο.

-Δικηγόρος: Ισως φοβούνται μήπως γίνει τίποτε όπως με τον άλλον.

-Λεκοτσάι: Τι να φοβούνται; Οτι είναι μάρτυρας που είναι εκ μέρους μου να τους πάνε να τους δηλητηριάζουνε; Σε απομόνωση αλλού για να μην υπάρχει μάρτυρας; Μετά ποιον θα δικάσουνε, εμένα και τον Ολτι; Γιατί έτσι φαίνεται το θέμα… Με ποιον να μιλήσω, πού μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Ή να γαμ.. τον Βορίδη (συνήγορος οικογένειας Ζαφειρόπουλου) την ημέρα του δικαστηρίου; Θα σε πάρω πιο μετά να με μάθεις τι πρέπει να γράψω ή να βρω έναν άνθρωπο που ξέρει για να μου φτιάξει ένα ωραίο χαρτί, γιατί αν γίνεται και αυτό το δηλητήριο είναι το ίδιο με αυτό που σκοτώθηκε ο Τούσα, τότε εννοούμε ότι είναι ο Φλώρος πίσω από όλα.

Στις 25/1/2019 ο Λεκοτσάι μιλάει με τον δικηγόρο και του εκφράζει την ευγνωμοσύνη του γι’ αυτά που κάνει γι’ αυτόν, που του είχε φερθεί καλά…

Λεκοτσάι: «Και ο μπαμπάς μου να ήσουν κι ο αδελφός σου δεν θα γινόταν αυτό που έγινε, που κάνεις εσύ για μένα, σ’ το χρωστάω».

Η βοήθεια από τον δικηγόρο

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί σε πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να έχει πάρει 700 ευρώ από τον δικηγόρο με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις και τακτική επικοινωνία.

Αρχικά τον ρωτά πόσα λεφτά έχει πάρει και στη συνέχεια του δίνει εντολή να μεταβεί σε κατάστημα του τραπεζικού ιδρύματος Western Union προκειμένου να καταθέσει σε άγνωστο λογαριασμό το ποσό των 350 ευρώ.

-Λεκοτσάι: Ελα, ρε φίλε, σε παίρνω, πού είσαι ρε… Εφτά κατοστάρικα; Πήγαινε στο Western Union, ρε Γιώργο, πήγαινε στο Western Union… Ναι, ρε φίλε, να κλείσεις 350, ρε φίλε…

-Πρόσωπο: Τώρα, πάω τρεχάλα, τώρα πάω, τριακόσια πενήντα (350), έτσι; Πάω τριακόσια πενήντα (350) και να μου στείλεις τη διεύθυνση.

Στη συνέχεια ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί στον δικηγόρο προκειμένου να επιβεβαιώσει το ποσό.

-Λεκοτσάι: Ελα αδερφούλι μου… Καλά είμαι… Πόσα λεφτά μου έδωσες;;

-Δικηγόρος: Ε δεν θυμάμαι… έξι ή επτά.

Μπίζνες με… άσπρα και προστασία

Σε άλλη συνομιλία του Λεκοτσάι με συνεργό του:

Λεκοτσάι: «Ναι, εγώ θέλω τώρα από το νησί και τα δέκα κιλά που πήγα»… Και τα δέκα κιλά τα θέλω πίσω άσπρα», αναφερόμενος πιθανώς σε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, με τον συνομιλητή να απαντά καταφατικά.

Ο διάλογος συνεχίζεται:

Λεκοτσάι: «Ρε συ, δεν είπα εμείς οι δύο και με τον Κέλη και ο Κέλης με τον Ολτι και εσύ με τον Ολτι να είμαστε πιο δεμένοι, ρε αδερφούλη» και ολοκληρώνει λέγοντας: «Δεν είναι αυτό ρε. Το θέμα είναι να έχετε και τη δουλειά εσείς… Γιατί σε δύο μήνες θα πρέπει να ετοιμαστούμε να κάνουμε, πώς το λένε ρε. Ο αδερφός σου ή ο ένας ή ο άλλος πρέπει να πάνε στο νησί να κάθονται… Να πάρουν τις δουλειές του… Τα ξενοδοχεία, τα τέτοια, τα μαγαζιά, να δουλέψουν οι άνθρωποι… Ρε αυτά θα γίνουν πιο μετά. Σε δύο τρεις μήνες θα γίνουν αυτά που λέμε, απλά σε ήθελα έξω, ρε φίλε».

Το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Σε άλλες συνομιλίες ακούγονται σημεία και τέρατα για τις… διαπραγματεύσεις που γίνονταν για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, ώστε να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους οι δράστες ότι την εντολή είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος. Εκβιασμός στον οποίο αντέδρασε ο Ζαφειρόπουλος πληρώνοντάς το με τη ζωή του.

Σε αυτές τις συνομιλίες ο Λεκοτσάι εμπλέκει τα ονόματα διάφορων γνωστών δικηγόρων, λέγοντας πότε ότι έχει ηχητικά ντοκουμέντα και πότε χαρτιά.

Για παράδειγμα, στις 6 Φεβρουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι συνομιλεί με δημοσιογράφο (όπου Α ο δημοσιογράφος και όπου Β ο Λεκοτσάι):

-Β: Ναι, όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς ότι θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορούμε να ακούμε 68 Giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουν… υπάρχει εκεί μέσα υπάρχει ότι ο Α… ο πως τον λένε ο…

-Α: Ναι.

-Β: Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια ευρώ, εγώ ζητάω πέντε εκατομμύρια, ε κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο.

-Α: Υπάρχει αυτό σε κατάθεση. Από δικηγόρο του Φλώρου.

-Β: Μπράβο, εκεί είναι το ωραίο.

-Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή κατάλαβες;

Στη συνέχεια της συνομιλίας τους σχετικά με την ίδια υπόθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

-Β. Εγιναν παζάρια, είμαι εγώ μάρτυρας γι’ αυτό.

-Α: Υπάρχει χαρτί σου λέω, το έχω δει το χαρτί.

-Β: Ο Μπάκος ξέρεις τι έκανε; Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μη μιλήσει.

Μου φέραν ένα χαρτί εδώ εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί και τι έλεγε αυτό το χαρτί μέσα, ότι αυτά τα παζάρια τα είχα κάνει ο Λ….. με τον Α… Αυτό το χαρτί το έχω εδώ.

Σε άλλη συνομιλία με δικηγόρο ο Λεκοτσάι λέει τι πρόκειται να υποστηρίξει στη δίκη όταν έρθει η ώρα της απολογίας του και δέχεται και συμβουλές για τη στάση που πρέπει να κρατήσει:

-Αρνείσαι λοιπόν (είναι η δικηγορική συμβουλή) και έχεις δύο επιλογές, ή δεν ξέρω ποιος είναι ή παίχτηκαν τόσο παιχνίδια, οικονομικά, πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου, που πάει κάπου το μυαλό μου αλλά δεν έχω αποδείξεις.

-Λεκοτσάι: Και για πού πετάμε το μπαλάκι;

-Δικηγόρος: Στους καρχαρίες…

Σε άλλες συνομιλίες, κρατούμενος που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης δασκαλεύει μια γυναίκα για το τι πρέπει να καταθέσει σε δίκη στην οποία εμπλέκονται και οι δύο προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter