Η μαντινάδα του Πολάκη στη Βουλή – Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία (Video)

Η μαντινάδα του Πολάκη στη Βουλή –  Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία (Video)

Με μια μαντινάδα έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί  της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, και δικές του τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας.

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του και αφού εξήρε το έργο και το ήθος του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, απευθύνθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που νωρίτερα τους είχε κατακεραυνώσει μέσω Facebook για την απουσία τους από την αίθουσα, με μια μαντινάδα:

«Δεν θέλω δανεικά φτερά, πετώ με τα δικά μου, γι αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου», είπε ο κ. Πολάκης κλείνοντας την ομιλία του, αφιερώνοντας τη μαντινάδα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό αλλά και σε όλους τους «συντρόφους της κυβέρνησης». 

Η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

«Δεν αξίζει τον κόπο να σταθώ στην ουσία της κατηγορίας για τη σύσταση προανακριτικής που έφερε η ΝΔ. Νομίζω ότι η εικόνα της Βουλής αυτή τη στιγμή δείχνει τι κεφαλοκλείδωμα υπέστη ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη προκειμένου, σε μια επίδειξη πανικού, να προκαλέσει αυτή την πρόταση για συμψηφισμό. Και αυτό φαίνεται από το ότι εδώ βρίσκονται 6-7 βουλευτές της ΝΔ, για το πρωτοφανές σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και προσέθεσε «δεν μας κατηγορείτε για αυτά που γράφετε, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύετε».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «μας κατηγορείτε γιατί μας παραδώσατε νοσοκομεία με χρέη 740 εκατ. ευρώ, περάσαμε μια τρομερή και φοβερή χρονιά το 2015 που το χρέος έφτασε στα 935 εκατ., το 2016 είχαμε 35 εκατ. πλεόνασμα για πρώτη φορά στην ιστορία του υγειονομικού συστήματος της χώρας και 31/12/2017 είχαμε 370 εκατ. θετικό πλεόνασμα. Μας κατηγορείτε γιατί μας παραδώσατε μια πρωτοβάθμια στην οποία ένας προκάτοχός μας υπουργός σε μια εβδομάδα απέλυσε 2.500 ανθρώπους, έκλεισε εκατοντάδες δομές σε όλη τη χώρα και παρέδωσε αυτό το κομμάτι πολύ περισσότερο από πριν στον ιδιωτικό τομέα. Και εμάς μας κατηγορείτε γιατί στήνουμε ήδη 30 ΤΟΜΥ, έχουμε ενισχύσει την πρωτοβάθμια, έχουμε φέρει 13.500 άτομα στο σύστημα Υγείας και ισορρόπησε από την υποστελέχωση που προξένησαν οι πολιτικές σας».

Σημείωσε ότι «διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων που τους είχατε χρεώσει στην εφορία 180 εκατ. ευρώ. Βάλαμε 2.300 επικουρικούς γιατρούς στο σύστημα υγείας σαν άμεση λύση και έχουμε προκηρύξει άλλες 2.760 μόνιμες θέσεις προκειμένου να μπορέσει το σύστημα να στηριχθεί στα πόδια του και να αναπτυχθεί. Αυξήσαμε κατά 55% τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για πληρωμή εφημεριών και υπερωριών που έγιναν στα δικά σας χρόνια διακυβέρνησης».

«Μας κατηγορείτε γιατί ολοκληρώσαμε μέσα σε δύο μήνες το διαγωνισμό για τα ΕΚΑΒ και μας κατηγορείτε γιατί εσείς από το 2007 μέχρι το 2014 δεν μπορούσατε να τον ολοκληρώσετε γιατί δεν τα βρίσκατε στις μίζες», «γιατί σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ανακοίνωση ήδη 100 από τα 143 ασθενοφόρα της δωρεάς του Νιάρχου έχουν παραδοθεί και έχουν ενισχύσει το στόλο του ΕΚΑΒ», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Και συνέχισε: «Μας κατηγορείτε γιατί αίτημα 40 χρόνων των κυκλαδιτών για σταθμό αεροδιακομιδών στη Σύρο έγινε και λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο» και «μας κατηγορείτε γιατί αυξήσαμε 13 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ μέσα από μεταφορά πόρων από τον ΕΟΠΥΥ και ξεπληρώνουμε 48 εκατ. χρέη που είχατε δημιουργήσει εσείς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,- που ήταν περίπου 95 εκατ. και εμείς σε συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δώσουμε 48 εκατ. και θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Ήδη έχουν δοθεί 26 εκατ».

Ο κ. Πολάκης είπε ότι η κυβέρνηση έδιωξε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, σε 70 μέχρι στιγμής, και άνοιξε το νοσοκομείο της Σαντορίνης το οποίο ήταν έτοιμο από το 2009.

«Μας κατηγορείτε γιατί αποκαλύψαμε το πόρισμα του ΣΕΥΠ που μίλαγε για τις διαφημιστικές δαπάνες για τη γρίπη και τον ιό του AIDS όπου πήραν 1,5 και 2 εκατ. για διαφημιστικά μηνύματα υγειονομικού περιεχομένου κάποιες εταιρείες, μεταξύ αυτών και της κ. Νικολοπούλου -Στουρνάρα που δεν έπρεπε να τα πάρουν, γιατί έπρεπε να προβληθούν δωρεάν ως υγειονομικά μηνύματα» τόνισε και προσέθεσε: «Μας κατηγορείτε γιατί αποκαλύψαμε το γλέντι της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο δίνατε από 5 έως 20 εκατ. ευρώ το χρόνο και που ήταν ο μηχανισμός για να εξασφαλίζετε τη συναίνεση των ΜΜΕ».

Ο κ. Πολάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «όσους πληρωμένος κονδυλοφόρους και αν βάλετε, ό,τι προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρων και αν κάνετε, όσα τηλεφωνήματα με απόκρυψη πάρετε στο κινητό μου ή συγγενικών μου προσώπων τα βράδια, όσα μηνύματα και αν στείλετε δεξιά και αριστερά, όσο και αν ψάξετε δεν μας βρίσκετε πουθενά γιατί δεν χρωστάμε πουθενά».

Και κατέληξε με μια μαντινάδα την οποία αφιέρωσε σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, «δεν θέλω δανεικά φτερά, πετώ με τα δικά μου, γι’ αυτό πολλοί ζηλεύουνε εμέ το πέταγμά μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter