Η Μαρία Αντουανέτα μετακόμισε στο Μαξίμου

Η Μαρία Αντουανέτα μετακόμισε στο Μαξίμου

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύτηκε χθες γκρεμίζει όλες της θεωρίες περί ανάκαμψης μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η μείωση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 10% φέτος με την ανεργία να εκτινάσσεται στο δραματικό 22% δεν μαζεύεται με κανέναν τρόπο από την εκτίμηση για ανάπτυξη 5% το 2021.

Μόλις τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός στο τέταρτο διάγγελμά του έκανε λόγο για εκρηκτική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια στους πολίτες αυτής της χώρας που βλέπουν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σφυράει αδιάφορα.

Με μια παγκόσμια οικονομία να ζει τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και για πολλούς από το κραχ του ΄29 ο πρωθυπουργός ονειρεύεται ως άλλη Μαρία Αντουανέτα εκρηκτική ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πορεύεται πάντα με τη λογική «βλέποντας και παίρνοντας μέτρα». Εθελοτυφλεί καθώς η ίδια παραδέχεται ύφεση για φέτος 10% και με το ζόρι λαμβάνει μέτρα 3,5%.

Αν διάβαζαν εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στην πλατεία Συντάγματος λίγη οικονομική ιστορία (αναρωτιέται κανείς αν έχουν διδαχθεί τέτοιο μάθημα στα ονομαστά πανεπιστήμια που υποτίθεται σπούδασαν) θα γνώριζαν ότι με την ενεργοποίηση του περίφημου New Deal οι ΗΠΑ έκαναν έξι ολόκληρα χρόνια για να ανακάμψουν.

Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει ψέματα στους πολίτες μιλώντας για εκρηκτική ανάπτυξη σε μόλις ένα χρόνο. Με μια Ευρώπη που θα βρεθεί σε λίγους μήνες στα πρόθυρα της διάλυσης καθώς οι χώρες του Βορρά θεωρούν ακόμα PIGS τις χώρες του Νότου που δεινοπαθούν από την πανδημία. Χώρες του Νότου που ζητούν να ενεργοποιηθούν οι θεμελιώδεις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών της.

Με €37 δις διαθέσιμα στο ταμείο της και βοήθεια από την ΕΕ τουλάχιστον άλλα €14 δις. η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν άλλος πολιτευτής του ’50 σκέπτεται να κάνει εκλογές για να σπάσει την απλή αναλογική, να ξαναπάει σε εκλογές και να μοιράσει τα κονδύλια ανενόχλητη στους φίλους της αφήνοντας τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην ανεργία, τη φτώχεια και τη μιζέρια.

Μόνο που για ακόμα μια φορά υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο. Τον ελληνικό λαό που δεν θα ανεχθεί να τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα αυτοί που έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές στη χώρα, βγαίνοντας αλώβητοι από αυτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter