Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision

Η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι είναι η καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Ο 68ος Διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στo Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ, το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.

Η Μαρίνα Σάττι γνωστή και ως ΣΑΤΤΙ ή SATTI, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός. Η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.

Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, από όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή. Το 2017, το τραγούδι της “Μάντισσα”, εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε βάιραλ ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 54 εκατομμύρια προβολές στο YouTube

Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Τα παιδικά της χρόνια ήταν πλούσια σε ετερόκλητα ηθολογικά και πολιτιστικά ερεθίσματα που επηρέασαν βαθιά τη μετέπειτα μουσική της εξέλιξη και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της καλλιτεχνικής της πορείας.

Είναι πτυχιούχος κλασικού πιάνου, ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής.

 

 

Φωτογραφία: Facebook

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter