«Η Μαριούπολη βομβαρδίζεται… κρατιόμαστε» – Το συγκλονιστικό μήνυμα στο documentonews.gr από την εμπόλεμη περιοχή

«Η Μαριούπολη βομβαρδίζεται… κρατιόμαστε» – Το συγκλονιστικό μήνυμα στο documentonews.gr από την εμπόλεμη περιοχή
Φωτογραφία: Associated Press - Μαριούπολη

«Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν υπάρχει καλή σύνδεση, η Μαριούπολη βομβαρδίζεται, δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, θέρμανση… κρατιόμαστε».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Έλενα Ντόμπρα, ομογενής από την Ουκρανία, το απόγευμα της Τρίτης, μετά από προσπάθεια του Documento να επικοινωνήσει μαζί της.

Ένα μήνυμα το οποίο συγκεντρώνει τη φρίκη του πολέμου μέσα σε λίγες γραμμές.

Η ίδια σε χθεσινή μας επικοινωνία υπερτόνισε την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά ενώ ακούγονται συνεχώς οι σειρήνες του πολέμου.

Σημειώνεται πως η Μαριούπολη βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, ενώ σύμφωνα με τον  δήμαρχο της πόλης έχουν σκοτωθεί άμαχοι και έχουν πληγεί υποδομές.

«Έχουν υποστεί ζημιές πολιτικές υποδομές -σχολεία, σπίτια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, επεσήμανε στο Facebook ότι στη Μαριούπολη υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σήμερα έπειτα από έναν βομβαρδισμό.

«Η Μαριούπολη και η Βολνοβάχα είναι δικές μας! Οι δυο πόλεις υφίστανται την πίεση του εχθρού, αλλά ανθίστανται. Στη Μαριούπολη (…) η πόλη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: 

LIVE: Πόλεμος στην Ουκρανία – Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στη Χερσώνα – Νέος συναγερμός στο Κίεβο

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter