Η Μάρκου προέβλεψε επιστροφή ΔΝΤ με Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Η Μάρκου προέβλεψε επιστροφή ΔΝΤ με Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Με τρεμάμενη φωνή από το άγχος να υποδυθεί τον ρόλο της σκληρής δεξιάς, η Κατερίνα Μάρκου προέβλεψε ενσυνείδητα την επιστροφή του ΔΝΤ δίχως να χάνει ούτε σημείο στίξης από την γραμμένη ομιλία της στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η Κατερίνα Μάρκου ομολογεί κυνικά πως ο Μητσοτάκης θα φέρει πίσω το ΔΝΤ

Με φρασεολογία πεζοδρομίου και ατάκες που αν μη τι άλλο δεν συνάδουν με την αστική της ευπρέπεια, η πρώην βουλευτής του Ποταμιού αποκάλεσε την Αριστερά «γυμνοσάλιαγκα που έρπει» και την κυβέρνηση «ξιπασμένη λιγούρικη δρακογενιά της πλάκας» που «στην πραγματικότητα είναι ένας θίασος πλιατσικολόγων που αρέσκεται ακόμη και διεθνώς στα χαχανητά και στην εκκωφαντική αμάθεια, την οποία μάλιστα περιφέρει και ως σημαία αντίστασης απέναντι στους αστικούς τρόπους και τις αξίες της δυτικής δημοκρατίας».

«Να είμαστε ειλικρινείς, όμως, τα αρχαϊκότερα κομμάτια του παλιού πολιτικού συστήματος στην ουσία συνέστησαν μαζί με το άλογο, Τσίπρας, το μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε να διαβάζει και επισήμανε για τον πρωθυπουργό ότι «παίρνει τις αποστάσεις του από την παλιοπαρέα του Μαξίμου και δείχνει απόμακρος από τους ξιπασμένους ντεμέκ -όπως λέμε εμείς στη Μακεδονία, την πατρίδα μου- jet set με τις σαμπάνιες και τα πούρα». Ο λαϊκισμός έφτασε στο πικ του, όταν περιέγραψε γλαφυρά ότι οι πολίτες λαμβάνουν τις γόπες των πούρων και τις σταγόνες από τις σαμπάνιες.

Η κα Μάρκου δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για «υπόγειες διαδρομές» της κυβέρνησης με την ακροδεξιά, διορθώνοντας παράλληλα τον Αντ. Σαμαρά για το σύνθημα που είχαν χρησιμοποιήσει πρώτοι οι χρυσαυγίτες «σαμπάνια, φαγοπότι και Άρη Βελουχιώτη», τονίζοντας ότι το σωστό είναι: «Ζωή, Πετσίτη και ρεμούλα σαν αυτή του Καλιγούλα». Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν στην ρεμούλα συμπεριλαμβάνει και τα ενσταντανέ με τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, τα οποία το Σάββατο δημοσιεύτηκαν από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά της βουλευτού -που για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά όντας εισηγήτρια στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ψήφισε «ναι» ενόσω είχε προαναγγείλει την καταψήφιση του νομοσχεδίου από το κόμμα που εκπροσωπούσε- πως στο δίλημμα που έθεσε η ίδια «ή εμείς ή εσείς», περιέγραψε τη ΝΔ ως το κόμμα που είναι προσηλωμένο στην ευρωπαϊκή Ελλάδα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας και στο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει το διεφθαρμένο αρρωστημένο πελατειακό κρατισμό.

Προαναγγελία επιστροφής του ΔΝΤ

Κλείνοντας την… ήπια τοποθέτησή της, η κα Μάρκου εκτός του ότι χαρακτήρισε επί της ουσίας κλειστές τις τράπεζες, προανήγγειλε την επιστροφή του ΔΝΤ στην Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η χώρα αδυνατεί να βγει στις αγορές, τόνισε: «Μέχρι να ξανά έρθει το ΔΝΤ, αλλά τότε ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι κυβέρνηση και φαντάζεται ότι θα παρακολουθεί από την εξέδρα πετώντας πέτρες».

Και κατέληξε λέγοντας: «Λοιπόν σας έχω νέα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει μία άνετη αυτοδυναμία και θα σταθεροποιήσει την χώρα και η πλειοψηφία που θα έχει θα είναι συμπαγής, σταθερή και μακροχρόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter