Η ...μαρμίτα της μητσοτακικής διακυβέρνησης

Την προ μνημονίων κυβερνητική ΝΔ θυμίζουν τα ποσοστά που εξασφάλισε η γαλάζια παράταξη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αυτοδυναμία και 158 έδρες στη Βουλή. 

Μπορεί να μην έπιασε το …ταβάνι της καραμανλικής περιόδου 2007-2009 (41,84 %), -η οποία ήταν η τελευταία πριν από το 2019 γαλάζια διακυβερνηση με αυτοδυναμία-, αλλά με το 39,85% , η ΝΔ συνάντησε στη …συντηρητική τους στροφή τους ψηφοφόρους.

Μένει να φανούν τα όρια που θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του στον κυβερνητικό θώκο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πάνω στο νεοφιλελεύθερο καμβά των πολιτικών του επιλογών θα επιχειρήσει να δώσει επίφαση κεντρώας διακυβέρνησης με την επιλογή του στελεχιακού (και υπουργικού) δυναμικού.

Στην αιχμή του δόρατος θα εμφανίσει τη δεξιά που ομνύει στις αρχές του λεγόμενου "ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού" .

‘Η αλλιώς ο 16ος από την μεταπολίτευση και μετά πρωθυπουργός , διαμορφώνει ισχυρό μητσοτακικό κυβερνητικό σχήμα και αναζητά τις ρίζες της ΝΔ βουτηγμένης στα …νάματα της ελεύθερης αγοράς με σκληρά δεξιό το κέλυφος του νόμου και της τάξης.

Η μαρμίτα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μαγειρεύει με συνταγές δοκιμασμένης αντιλαϊκής πολιτικής, δεν έχει προσώρας… καπάκι .  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.