Η Ματίνα Παγώνη αδειάζει υπουργείο Υγείας και διοίκηση «Γεννηματά» για τα ράντζα

Η Ματίνα Παγώνη αδειάζει υπουργείο Υγείας και διοίκηση «Γεννηματά» για τα ράντζα

Επανέρχεται η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μετά την επιβεβαίωση της από το υπουργείο Υγείας, για τα ράντζα – τα οποία τα ονομάζει «επικουρικές κλίνες»-  και με νέες δηλώσεις της αδειάζει και το υπουργείο και την διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματας».

«Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η Διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ» αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, απαντώντας στον Διοικητή του Γεννηματάς μέσω του ethnos.gr και παράλληλα σε έντονο ύφος σημειώνει: «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση. Και η Διοίκηση δεν ήταν εδώ».

Νωρίτερα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επιβεβαίωνε τα ράντζα – αφού τα ονομάτιζε «επικουρικές κλίνες» – και σημείωνε ωστόσο πως στην εφημερία της 7-8 Νοεμβρίου τα περιστατικά κορονοϊού ήταν σχετικά μειωμένα και συγκεκριμένα 16 έναντι 25 στην προηγούμενη εφημερία της 30ής Οκτωβρίου.

Το υπουργείο παραδέχεται ωστόσο πως το βράδυ της Κυριακής (7/11) αναπτύχθηκαν 24 «επικουρικές κλίνες» ενώ οι ασθενείς θα προωθηθούν «σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου».

Αντίθετα, αν και στην ουσία επιβεβαιώνει την κυρία Παγώνη, αρνείται πως πήραν ράντζα από το Σωτηρία ή από άλλη Μονάδα Υγείας.

Ωστόσο οι εικόνες που εμφανίστηκαν σήμερα στα site δείχνουν την πραγματικότητα και μάλιστα από «φιλοκυβερνητικά» μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter