Η μαύρη Βίβλος της Εθνικοφροσύνης στο Hot.Doc History την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με το Documento

Η μαύρη Βίβλος της Εθνικοφροσύνης στο Hot.Doc History την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με το Documento

Καθώς αναβιώνει τεχνητά το κλίμα αμφισβήτησης του πατριωτισμού της Αριστεράς στρέφουμε το βλέμμα στο παρελθόν. Στις εποχές που πατριδοκάπηλοι βάφτισαν τους εαυτούς τους «εθνικόφρονες» και όλους τους άλλους «μιάσματα».

Στο βιβλίο 100 σελίδων του Hot.Doc History που θα βρείτε την Κυριακή με το Documento καταρρίπτουμε το ιδεολόγημα εκείνων που υστερόβουλα μετέτρεψαν μια υπαρκτή κοινωνική-πολιτική αντίθεση σε μια φαντασιακή εθνική διχοτόμηση.


Υπενθυμίζουμε το όνειδος των δοσιλόγων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές στην Κατοχή περίοδο και «δικαιώθηκαν» μετά την Απελευθέρωση για την «εθνική προσφορά» τους στην πάλη εναντίον των «ΕΑΜοβουλγάρων», οι οποιοι είχαν αντισταθεί στους Ναζί. Και γέμισαν την Ελλάδα Μακρονήσια με δεκάδες χιλιάδες αριστερούς για να τούς εμφυσήσουν την εθνικοφροσύνη δια πυρός και σιδήρου.

Φωτογραφίζουμε τουλάχιστον τρεις πολιτικοί άνδρες της «υγιούς παρατάξεως» οι οποίοι υπηρέτησαν ως υπουργοί κατά σειράν τον Ιωάννη Μεταξά, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γεώργιο Παπαδόπουλο! Χωρίς να υπολογίσουμε τους δεκάδες βουλευτές -προεχόμενους από τα «Τάγματα Ασφαλείας»- οι οποιοι υπηρέτησαν την «εθνικοφροσύνη» σε όλες της τις εκφάνσεις διαχρονικά.

Ονοματίζουμε εκείνους που επιστρατεύτηκαν από την ΕΡΕ (Γ. Γεωργαλάς, Σάββας Κωνσταντόπουλος, Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου κ.α.), για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ΕΔΑ το 1958 αλλά δούλευαν για την ανατροπή της καχεκτικής δημοκρατίας και έστρωσαν τον δρόμο στη χούντα. Και στη συνέχεια υπηρέτησαν την κωμικοτραγική προπαγάνδα της.

Αποκαλύπτουμε τον καταστροφικό ρόλο του Θρόνου και τις υποψίες των Συμμάχων οι οποιοι ξαπόστειλαν την Φρειδερίκη και τον Παύλο στη Νότιο Αφρική σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεσκεπάζουμε τους θεομπαίχτες που δεν δίστασαν να εργαλειοποίησαν τη διοικούσα Εκκλησία σαν «δεξια του Κυρίου».

Ενα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ καθώς είναι φρέσκες στην μνήμη οι κάλπικες υστερίες εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αφού καταγγέλθηκε σαν «προδοτική» -και έγινε εκλογικό εφαλτήριο επανόδου στην εξουσία- στη συνέχεια αναγνωρίστηκε πλήρως ως συμφέρουσα για την Ελλάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter