Η με διορισμό επιβράβευση αντισυριζαίου από την ΝΔ και μία… αγωγή

Η με διορισμό επιβράβευση αντισυριζαίου από την ΝΔ και μία… αγωγή

Ο γνωστός κατά το παρελθόν για τις αντιΣυριζα αναρτήσεις του Ορέστης Καλογήρου πήρε την επιβράβευση του. Έγινε πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ μετά από πρόταση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως γεγονός που δεν προκάλεσε την έκπληξη των χρηστών των social media.

Βέβαια μαζί με την επιβράβευση έχει έρθει και ένα εξώδικο που τον ανάγκασε να ζητήσει συγνώμη για σχόλιο του στα social media αλλά και μια αγωγή ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Διαβάστε επίσης: Ο αντισυριζαίος αγωνιστής που επιβραβεύει η ΝΔ

Συγκεκριμένα ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ορέστη Καλογήρου το καλοκαίρι κατέβασε από τον λογαριασμό του στο Facebook υβριστικές αναφορές εναντίον του καθηγητή κοινωνικής ψυχιατρικής στο Πάντειο Στέλιου Στυλιανίδη. Αφορμή για την επίθεση του κ. Καλογήρου ήταν το άρθρο του Στ. Στυλιανίδη “ΑντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμός και η κουλτούρα του κακού” (17/8/2018 στην Athens Voice). Μετά από εξώδικο που απέστειλε ο καθηγητής κ Στέλιος Στυλινίδης ο κ. Καλογήρου προχώρησε σε δημόσια επανόρθωση προκειμένου να αποφύγει την αγωγή.

Όμως η «επιθετικότητα» των σχολίων στα social media του προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ απέναντι σε κάποιους που υποστήριζαν πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης τον έφεραν και ενώπιον του δικαστηρίου μετά από αγωγή που κατέθεσε η συνταξιούχος δημοσιογράφος Δήμητρα Φωτιάδου. Ο κ. Καλογήρου αρχικά αναδημοσίευσε μια ανάρτηση άλλου χρήστη που αποκαλούσε την κ Φωτιαδη «κοπρόσκυλο» μαζί με μια δική του ανάρτηση που μιλούσε για κοινωνικό παρασιτισμό και κατέληγε «μην γίνεις κοινωνικό παράσιτο» έχοντας δίπλα την φωτογραφία και το σχόλιο της δημοσιογράφου.

Η κ. Φωτιάδου είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media ότι μέλη της οικογένειάς της λαμβάνουν επειδή το δικαιούνται την 13η σύνταξη ενώ άλλα νεότερα μέλη της οικογένειας της πήραν μέρισμα και επίδομα ενοικίου για μερικούς μήνες λόγω των χαμηλών εισοδημάτων του. «Η μάνα μου, εγώ, η αδελφή μου κι ο γαμπρός μου μόνιμη 13η. Ο γιος μου επίδομα ενοικίου και μέρισμα. Ο ανιψιός μου κοινωνικό μέρισμα. Ο αδελφός μου μείωση ΦΠΑ και #120_δόσεις. Ακούμε χαρούμενοι τον Κυριάκο να λέει δεν χρειάζονται, θα καταργηθούν!! Εσείς στο σπίτι όλα καλά??» έγραψε. 

Μετά από αυτό ξεκίνησε ένας «πόλεμος» εναντίον της με σχόλια στα social media μεταξύ των οποίον και το σχόλιο του νυν προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ.

«Κοινωνικός παρασιτισμός εις βάρος των παιδιών μου. Μαύρο στην κυβέρνηση του κοινωνικού παρασιτισμού. Μην γίνεις κοινωνικό παράσιτο». Μετά από το εξώδικο που απέστειλε η δημοσιογράφος στον καθηγητή απαιτώντας να ζητήσει συγνώμη εκείνος απάντησε με εξώδικο στο οποίο εξηγούσε για ποιο λόγο δεν θα ζητήσει συγνώμη λέγοντας ότι το σχόλιο του δεν αφορούσε την ίδια.

Η δημοσιογράφος προχώρησε σε αγωγή εναντίον του και εναντίον άλλων χρηστών που εξύβρισαν την ίδια και την οικογένειά της η οποία εκδικάστηκε 30 Ιανουαρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter