Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση και οι μεγάλες περικοπές δαπανών, υπερδιπλασίασαν το πρωτογενές πλεόνασμα

Στα 7,4 δις. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης (κυβέρνηση, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία) το ενδεκάμηνο Γενάρη – Νοέμβρη 2016

έναντι στόχου για 3,55 δις. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2015 το πρωτογενές πλεόνασμα, είχε διαμορφωθεί στα 4,3 δις. ευρώ.

Πλεονασματικό κατά 2 δις. ευρώ εμφανίζεται και το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, έναντι ελλείμματος 1,24 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ο υπερδιπλασιασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος το ενδεκάμηνο Γενάρη – Νοέμβρη 2016, υπήρξε το αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης των εσόδων και της μεγάλης περικοπής των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν το ενδεκάμηνο στα 47,94 δις. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5 δις. ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί στην εισηγητική έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017.

Την ίδια περίοδο υπήρξαν μεγάλες περικοπές των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς διαμορφώθηκαν στα 45,9 δις. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2,4 δις. ευρώ έναντι του στόχου (48,3 δις. ευρώ
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.