Η μεγάλη κομπίνα με τα capital controls, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville και το Hotdoc History

Η μεγάλη κομπίνα με τα capital controls, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville και το  Hotdoc History

Αποκάλυψη: Η μεγάλη κομπίνα με τα capital controls. Πώς έχοντες και κατέχοντες βγάζουν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό εν γνώσει της Τράπεζας της Ελλάδας

Νέα Δημοκρατία: Νόμος και τάξη της Μαρέβας…το μετάξι. Πολιτική σύγκρουση για τις δραστηριότητες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρόσωπο μπροστά από τη Μαρέβα και η εταιρεία στο Σουφλί.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποκλειστική συνέντευξη. Το χρυσό παιδί του ελληνικού μπάσκετ και του ΝΒΑ ανοίγει την καρδιά του στο Documento και μιλάει στον Νίκο Παπαδογιάννη λίγες ώρες πριν αγωνιστεί στο παρθενικό All-Star Game της καριέρας του στη Νέα Ορλεάνη.

Αξιολόγηση: Διπλή ρήτρα το κλειδί της συμφωνίας. Τα όπλα της Αθήνας στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Συνέντευξη Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργoύ Οικονομικών: Μείωση φόρων και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Εφετείο Πατρών: Δικαστικό «πλυντήριο» κακουργημάτων

Ισπανία: Σε δοκιμασία η στρατηγική των Podemos

«Ο παππούς μου ο Αλέκος Σακελλάριος», στο Docville

Η εγγονή του μυθικού δημιουργού του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, Τίνυ Λεονάρδου ξετυλίγει στο «Documento» τις προσωπικές μνήμες που έχει από τον αγαπημένο της παππού.

Μια απρόβλεπτη συνάντηση με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Ο Νίκος Παπαδογιάννης βρέθηκε με τον Αλκίνοο σε μια παρεΐστικη μουσική συνάντηση κι εκεί ο επιδραστικός τραγουδοποιός μίλησε για όσα τον εμπνέουν ( «ο Χατζιδάκις κυκλοφόρησε τον “Μεγάλο ερωτικό” στη χούντα. Ενα ευωδιαστό λουλούδι μέσα στον βόθρο. Υπάρχει πιο επαναστατική κίνηση;») και τον απασχολούν έντονα.

Comedia dell’arte: Πέτρος Τατσόπουλος

O λογοτέχνης, ο πολιτικός, ο άνθρωπος, ο γαμουλογατούλης φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Comedia del’arte, η οποία κάνει βαθιά υπόκλιση στην προσωπικότητα που άλωσε και κυρίευσε το άβατον της μισής θηλυκής Αθήνας. Κυρίες και κύριοι, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο επονομαζόμενος από εχθρούς τε και πολέμιους «Τσατσόπουλος».

Ζιάντ Ρατζάμπ: «Τα σύνορα και η πατρίδα είναι ένα ψέμα». Συνέντευξη με τον σύγχρονο πρόσφυγα από τη Συρία κι έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της ανατολικής παράδοσης που ζει στη χώρα μας.

Ο Δημήτρης Μαστώρος, ο συν- δημιουργός του graphic novel, «Εξάρχεια- Το νεράντζι», μιλά στο Documento για την επιτυχία του εικονογραφημένου αφηγήματος στις Βρυξέλλες και για την ελληνική έκδοση που αναμένεται το επόμενο καλοκαίρι.

Ο συγγραφέας Αρης Μαραγκόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος των Εκδόσεων Τόπος, μιλάει στο Documento για τους ήρωες του νέου μυθιστορήματός του «Πωλ και Λώρα, ζωγραφική εκ του φυσικού».

Η Λένα Παππά μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου ποιημάτων της «Χρυσόμυγες» (Εκδόσεις Λειμών), μια προσεγμένη έκδοση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Πέντε γυναίκες από το Μαρόκο καταλαμβάνουν τη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 21-23 Φεβρουαρίου για να παρουσιάσουν το «Ottof». Είναι η ομάδα της Μπουσρά Ουιζγκέν, που φέρνει τον καυτό αέρα από την έρημο και τους Βερβέρους στη χώρα μας. Η ίδια η χορογράφος μιλάει στο Documento για την πηγή έμπνευσης και τα μυστικά του έργου της.

Οι μάχες που έκριναν τον Εμφύλιο Πόλεμο, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα τεύχος που καταγράφει όλες τις σημαντικές συγκρούσεις κατά την περίοδο 1946-1949. Που υπερβαίνει τη στρατιωτική Ιστορία και επιχειρεί πολιτικά να καταδείξει τα ισχυρά σημεία αλλά και τις αδυναμίες των δύο αντίπαλων στρατών, του Εθνικού και του Δημοκρατικού.

1947: Το Σχέδιο «Λίμνες» του ΚΚΕ κόντρα στην κυβερνητική Επιχείρηση «Τέρμινους». Μουργκάνα και Πελοπόννησος. Η μάχη για την Κόνιτσα.

1948: Το έτος της αιματηρής «ισοπαλίας». Η Ελλάδα πεδίο σύγκρουσης Ανατολής-Δύσης. Επιχείρηση «Χαραυγή» στη Στερεά και «Κορωνίς» στο Γράμμο. Η επιτυχία του ΔΣΕ στο Μάλι-Μάδι.

1949: Πανικός στην Αθήνα για την κατάληψη του Καρπενησίου. Η καταστροφική για τους αντάρτες μάχη της Φλώρινας. Η «μη επαναμόλυνση» Πελοποννήσου-Θεσσαλίας. Ο Γράμμος αλλάζει 4 φορές χέρια. Στις 29 Αυγούστου, οριστικά…

Η νηφάλια συζήτηση για τον Εμφύλιο σαν αντίδοτο στις ψυχροπολεμικές ιαχές που πληθαίνουν σήμερα.

Και όπως πάντα στο παράρτημα Doc.Files, αδημοσίευτα έγγραφα: Η έκθεση του Γιώργη Γιαννούλη για την πρώτη επιχείρηση του Δημοκρατικού Στρατού στο Γράμμο. Και διαταγή της 31ης Ταξιαρχίας του Γ΄ Σώματος Στρατού: Σύλληψις μελών των οικογενειών των συμμοριτών ως ομήρων, επιβίβασις τούτων επί διτρόχων και διαδρομή μέσω των ναρκοθετημένων δρόμων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter