Η μεγάλη υπέρβαση του Αλέξη

Η μεγάλη υπέρβαση του Αλέξη

Οι τρικλοποδιές πολλές. Από τους ολιγάρχες της παραπληροφόρησης πρώτα από όλα. Τους απανταχού Μαρινάκηδες. Συκοφαντίες, δολοφονίες χαρακτήρων και άλλα συναφή. Αλλά και εσωκομματικά οι τρικλοποδιές προς τον Αλέξη δεν πήγαν πίσω, από εντελώς διαφορετική βεβαίως αφετητία. Με «ομπρελίνα» τις περισσότερες φορές. Αλλά όλα αυτά μάταια τελικά.

Η λαϊκή ακτινοβολία του Αλέξη αχρήστευσε τις συκοφαντίες του συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη. Το πολιτικό μέγεθος και η σταθερή του αντίληψη για την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα , προσπέρασαν τις εσωκομματικές γκρίνιες.

Όλα αυτά που ξεπέρασε αποτελούν τελικά μία μεγάλη υπέρβαση του Α.Τσίπρα. Μία υπέρβαση που του επέτρεψε να προχωρήσει το μεγάλο του στοίχημα: Τον μετασχηματισμό-όχι απλά τη διεύρυνση- του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς. Κόμμα που θα αγκαλιάσει ένα τεράστιο πολιτικό φάσμα από την ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κέντρο. Κόμμα κορμός μιας ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης. Και το έκανε με τις προτάσεις του που κάνουν συμμέτοχους όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κρίσιμες αποφάσεις : Για πρώτη φορά τα μέλη αποφασίζουν για την εκλογή Προέδρου και την Κεντρική Επιτροπή αλλά και για πολιτικές επιλογές μέσω δημοψηφισμάτων.

Βεβαίως οι προτάσεις του είναι εξαιρετικές και καινοτόμες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Προτάσεις που σπάνε τα στεγανά της παραδοσιακής αριστεράς. Δημιουργούν προϋποθέσεις για ανάκτηση σημαντικής δυναμικής του κόμματος . Για να επιτελέσει τον ρόλο του σε μία πολύπλοκη και πολυδαίδαλη κοινωνική πραγματικότητα.

Όμως οι προτάσεις δεν θα λέγανε από μόνες τίποτα ουσιαστικό αν δεν είχαν την εγγύηση του φορέα τους: Του Αλέξη.
Ας τα καταλάβουμε επιτέλους. Η ψυχή και η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα όνομα: Αλέξης Τσίπρας. Τέλος.

* Υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιφέρεια Αττικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter