Η Μέι αρνείται να δημοσιοποιήσει έρευνα για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην ανάπτυξη του ISIS

Η Μέι αρνείται να δημοσιοποιήσει έρευνα για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην ανάπτυξη του ISIS

Ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί συντετριμμένος το νέο μακελειό στη Βαρκελώνη, με πρωταγωνιστές ακραίους ισλαμιστές του ISIS, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρνείται να δημοσιοποιήσει πόρισμα για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην ανάπτυξη τζιχαντιστικών πυρήνων στη Βρετανία.

Η Μέι απάντησε αρνητικά σε αίτημα επιζησάντων της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους να δημοσιοποιήσει σχετικό πόρισμα των Υπηρεσιών Ασφαλείας, επικαλούμενη «λόγους εθνικής ασφάλειας» και τον «τεράστιο αριθμό προσωπικών πληροφοριών» που περιλαμβάνει.

Η επιλογή της μη δημοσιοποίησης του πορίσματος, που συντάχθηκε πριν έξι μήνες, προκαλεί αντιδράσεις στη Βρετανία καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας -παραδοσιακού συμμάχου των ΗΠΑ και της Δύσης στη Μέση Ανατολή- στην εξάπλωση του ISIS στην Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Βρετανία.

Σε δημόσια επιστολή προς τη Τερέζα Μέι επιζήσαντες της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της ζητούν να δημοσιοποιήσει άμεσα το πόρισμα.

«Η Βρετανία έχει τη μοναδική, ιστορική ευκαιρία να σταματήσει τη δολοφονική εξάπλωση των εμπνεόμενων από τον Ουαχαμπισμό τρομοκρατών, αποκαλύπτοντας το πόρισμα της Βρετανικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο, σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, κατέχει δεσπόζουσα θέση η Σαουδική Αραβία», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφεται από 15 επιζήσαντες της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Όσο περισσότερο καλύπτεται η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας τόσο θα συνεχίζεται η εξάπλωση της τρομοκρατίας», αναφέρεται.

Πάντως η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε εκ νέου τη δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Ο Sharon Remoli, που βρισκόταν στον 80στό όροφο του βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στην Νέα Υόρκη όταν συνετρίβη το πρώτο αεροπλάνο, δήλωσε στον Independent: «Οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνεχίζουν να προστατεύουν την Σαουδική Αραβία, επιτρέποντάς της να λειτουργεί ανενόχλητη και ατιμώρητη, ακόμα κι όταν τροφοδοτεί τους τρομοκράτες με φονικά όπλα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να διεξάγει γενοκτονίες και να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter