Η Μέι κάλεσε τον Μητσοτάκη να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά… παραλίγο να μην το μάθουμε ποτέ

Η Μέι κάλεσε τον Μητσοτάκη να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά… παραλίγο να μην το μάθουμε ποτέ

Στη «νέα εποχή», αμέσως μετά την ανάληψη των υπερεξουσιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέβη ένα… αξιοπερίεργο.  Ο νέος πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ανακοίνωσή της, λέει πως συζήτησαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που παραλίγο να μη μάθουμε ποτέ!

Δείτε επίσης: Υπό την εποπτεία Μητσοτάκη ακόμα και η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων!

Συγκεκριμένα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει σε τηλεγράφημά του: «Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η κ. Τερέζα Μέι». 

Προφανώς κατόπιν ενημέρωσης από το πρωθυπουργικό γραφείο προσθέτει: «Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαικής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή».

Όταν η Μέι κάλεσε τον Μητσοτάκη να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Όμως, δεν αναφέρει πουθενά πως η Τερέζα Μέι μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι γράφει το press release της βρετανικής κυβέρνησης για τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας:

«On wider regional issues, the Prime Minister said that she believed the Prespes Agreement with North Macedonia was an important step forward and welcomed Prime Minister Mitsotakis’s commitment to honour its implementation».

Αυτό αναφέρει αυτολεξεί το γραφείο της Τερέζα Μέι.

Η μετάφραση είναι η εξής: 

«Σχετικά με ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, η πρωθυπουργός είπε ότι πίστευε πως η Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της».

Μάλλον, υπολόγισαν χωρίς τον παράγοντα «τεχνολογία» καθώς με ένα απλό «κλικ» σε αυτόν τον σύνδεσμο www.gov.uk ο καθένας μπορεί να δει τι αναφέρει η πλευρά της Μέι. 

Άλλωστε, πρόκειται για ένα θέμα που δεν είναι ιδιαίτερα βολικό για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Κάθε άλλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter