H Μελόνι αμφισβητεί ανοικτά τον «ευρωπαϊσμό» της Γερμανίας

H Μελόνι αμφισβητεί ανοικτά τον «ευρωπαϊσμό» της Γερμανίας

Η νεοεκλεγείσα ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, κατηγόρησε την Τρίτη τη Γερμανία για τη στάση της κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διερωτήθηκε αν αυτή αντιπροσωπεύει «ευρωπαϊσμό».

Μιλώντας στην αίθουσα της ιταλικής βουλής, η Μελόνι υπερασπίστηκε τον σύμμαχό της ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και έδειξε με το δάχτυλο κατά της Γερμανίας, η οποία, όπως είπε, μαζί με την Ολλανδία δεν συνεργάζεται προκειμένου να υπάρξει καλύτερη τιμή στο φυσικό αέριο για όλα τα κράτη μέλη της ‘Ένωσης των «27».

«Αναφέρεστε πάντα στον Όρμπαν, αλλά είναι η στάση της Γερμανίας αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊσμό;», ρώτησε η Μελόνι την ιταλική αντιπολίτευση. «Μου φαίνεται ότι η ΕΕ έχει χάσει κάποια τρένα, και όχι εξαιτίας των “κυρίαρχων”, οι οποίοι δεν κυβερνούν στην ΕΕ», πρόσθεσε η Μελόνι.

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της στη σκηνή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μελόνι δήλωσε ότι δεν θα γίνει ποτέ «μαζορέτα κανενός» ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αρχή της επικουρικότητας, τονίζοντας: «Θα πρέπει (η ΕΕ) να κάνει λιγότερα και να τα κάνει καλύτερα και να μην έχει λόγο για όλα».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, η Μελόνι έλαβε την «εμπιστοσύνη» της πλειοψηφίας των βουλευτών, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Τετάρτη σε ψηφοφορία στη Γερουσία.

Πηγή: Euractiv

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε η κυβέρνηση Μελόνι

Μελόνι – Μακρόν: Ατυπη συνάντηση για ενέργεια, οικονομία και Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter