Η Μενδώνη δεν τα είπε όλα στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ…

Η Μενδώνη δεν τα είπε όλα στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ…

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της  ΕΕ στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ζητήματα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του πολιτισμού.

Αναφέρθηκε στη συγκρότηση του μητρώου των καλλιτεχνών, στις επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων, στην ενίσχυση και στην καθοδήγηση των επαγγελματιών ως προς τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία,  ενώ δεν παρέλειψε να συμφωνήσει με την ανάγκη εναρμόνισης της νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς την εργατική νομοθεσία, την κοινωνική ασφάλιση, τη φορολογία και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Βεβαίως, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας «κάρτας νέων» (γαλλογερμανική πρωτοβουλία) που θα επιχορηγεί την πρόσβασή τους στον πολιτισμό  (αντίστοιχη του δικού μας Youth Pass), της κατάλληλης αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάγνωσης βιβλίων σε φυσική μορφή (σλοβένικη πρωτοβουλία) και σε πολλά ακόμα.

Αυτό που δεν είπε, φυσικά, είναι πώς η χώρα μας κατάφερε με το περιβόητο Π.Δ. 85/ 2022 όχι να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των καλλιτεχνών στη χώρα μας, αλλά να υποβαθμίσει τις καλλιτεχνικές σπουδές τους και τα πτυχία τους σε επίπεδο απολυτηρίου Λυκείου…

Η υπουργός, πάντως, φόρεσε μαζί με όλους τους υπουργούς  πολιτισμού της ΕΕ πορτοκαλί χρώμα σε ένδειξη στήριξης της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για τις 25 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης:

Τορπίλη Μενδώνη σε σινεμά και τηλεόραση

Υπουργός… απούσα

Η Μενδώνη θα διαλύσει και το ΕΚΟΜΕ;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter