Η Μενδώνη γράφεται με… ήττα

Η Μενδώνη γράφεται με… ήττα

Ο εκδικητικός πόλεμος που έκανε η υπουργός Πολιτισμού ενάντια στους αρχαιολόγους και στον επιστημονικό και συνδικαλιστικό τους φορέα, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, της γύρισε μπούμερανγκ. Το αποδεικνύει το αποτέλεσμα στις εκλογές του ΣΕΑ. Από τα σχεδόν 950 μέλη ψήφισαν πάνω από 660 (70%). Οι τρεις παρατάξεις μάλιστα που ενοχλούν την κ. Μενδώνη (ΕΑΚ, ΕΑ, ΣΑ) πήραν το 87,3%, ενώ οι δικοί της άνθρωποι που εκπροσωπήθηκαν από τη Νέα Πορεία κατέληξαν με… μηδέν εις το πηλίκο. Καμία έδρα.

Συγκεκριμένα, ενισχυμένες βγήκαν οι παρατάξεις Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (6 έδρες), Ενωμένοι Αρχαιολόγοι (4 έδρες), Συνεργασία Αρχαιολόγων (3 έδρες). Με λίγα λόγια οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο YΠΠΟ υψώνουν πάλι τείχος απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της κ. Μενδώνη: τσιμέντωμα της Ακρόπολης, νομιμοποίηση της παράνομης συλλογής Στερν, τεμαχισμό των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, αποδυνάμωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και πολλά ακόμη. Η κ. Μενδώνη έκανε ένα τεράστιο επικοινωνιακό –πέρα από όλα τα άλλα– φάουλ και υποτίμησε τις επιπτώσεις του. Η απόφασή της να ανακληθεί η παραχώρηση του κτιρίου στην οδό Ερμού στον ΣΕΑ για λόγους ρεβανσισμού και η διάθεση να δώσει χαρακτήρα προσωπικής βεντέτας –ποιος δεν έβλεπε το προσωπικό μένος της υπουργού;– στην κόντρα της με τη μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Καθόλου τυχαία, ειδικά η παράταξη ΕΑΚ, στην οποία ανήκει η Δ. Κουτσούμπα, βγήκε ενισχυμένη με δύο επιπλέον έδρες. Η ΕΑΚ πήρε 42%.

Στη μάχη εναντίον του ΣΕΑ είχε ρίξει και το τελευταίο της χαρτί η υπουργός. Είχαν υποβάλει υπόμνημα διαμαρτυρίας και αίτημα διαγραφής από τον ΣΕΑ εννέα αρχαιολόγοι-διευθυντές σε εφορείες αρχαιοτήτων διαφωνώντας με τον σύλλογο. Αλλά είπαμε. Μίλησαν τα νούμερα. Οι «αντιφρονούντες» στην κ. Μενδώνη πήραν 87,3%. Μέσα στο ίδιο της το «σπίτι». Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, που είναι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter