Η Μενδώνη είχε ενημερωθεί από τα μέσα Ιουλίου για τα πεπραγμένα στο ΤΑΠ

Η Μενδώνη είχε ενημερωθεί από τα μέσα Ιουλίου για τα πεπραγμένα στο ΤΑΠ

Από τις 18 Ιουλίου είχε ενημερωθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο το οποίο είχε αποστείλει η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠ, Παρασκευή Σιδηροπούλου το οποίο δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr. Πρόκειται για έγγραφο 17 σελίδων με θέμα «Πεπραγμένα Διοίκησης Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων» από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα το οποίο απεστάλη προσωπικά στην Λίνα Μενδώνη. Με αυτό η πρώην πρόεδρος του ΤΑΠ ενημερώνει αναλυτικά την υπουργό Πολιτισμού για μία σειρά από ζητήματα που είχαν γίνει επί των ημερών της στη διοίκηση του Ταμείου. Όπως για παράδειγμα ο «εκσυγχρονισμός εξοπλισμού και υποδομών», «η ηλεκτρονική τιμολόγηση», «η πληρωμή απαλλοτριώσεων» κτλ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κα Σιδηροπούλου πρόσφατα σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η ίδια αμέσως μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, «ενημέρωσε τη νέα υπουργό για τα θέματα του ΤΑΠ». Ωστόσο «παρά τα συνεχή έγγραφα και προφορικά αιτήματά για συνάντηση μαζί της, αυτά δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά». Αντίθετα η επικοινωνία της Λίνας Μενδώνη «περιοριζόταν στην υπόδειξη των θεμάτων που θα συζητηθούν και εκείνων που δε θα συζητηθούν, επιλέγοντας με δικά της κριτήρια από τα έγγραφα των Ημερησίων Διατάξεων που απέστειλα».

Το έγγραφο ουσιαστικά εκθέτει την υπουργό σε ότι αφορά δημοσιεύματα φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ, τα οποία ανέφεραν ότι η κα Σιδηροπούλου «είχε αρνηθεί να ενημερώσει τη διάδοχό της στη διοίκηση του ΤΑΠ» . Η υπουργός είχε ενημερωθεί αναλυτικά αρκετές ημέρες πριν όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο που είχε αποσταλεί στη νέα υπουργό αμέσως μετά την ανάληψή των καθηκόντων της.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/10/30/5db9b50e825e631d4117ee43.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter