Η Μενδώνη επισκέφτηκε το ΣτΕ λίγες μέρες πριν από την απόφαση για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Η Μενδώνη επισκέφτηκε το ΣτΕ λίγες μέρες πριν από την απόφαση για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Στην αποκάλυψη ότι η υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκε την πρόεδρο του ΣτΕ μία εβδομάδα πριν από την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε σχέση με τη μεταφορά των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου για το μετρό Θεσσαλονίκης προχώρησε στην Ολομέλεια η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Λίνα Μενδώνη δεν έδωσε καμία απάντηση στο ευθύ ερώτημα της τομεάρχη Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια, προτρέποντας μάλιστα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αφήσουν το δικαστήριο να αποφασίσει νηφάλιο στις 6 Νοεμβρίου.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι Σία Αναγνωστοπούλου και Θεόφιλος Ξανθόπουλος επισημαίνεται πως «η υπουργός Πολιτισμού διά της σιωπής, παραδέχτηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι επισκέφθηκε την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, μία εβδομάδα πριν από την εκδίκαση των προσφυγών των φορέων εναντίον της υπουργικής απόφασης για την απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης».

Οι δύο τομεάρχες χαρακτηρίζουν «θεσμική εκτροπή» τη σιωπηρή παραδοχή της Λ. Μενδώνη και απευθύνουν ερώτημα στον πρωθυπουργό για το αν ήταν ενήμερος σε σχέση με την επίσκεψη της υπουργού στο ΣΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, όντας αξιωματική αντιπολίτευση, είχε αντιδράσει έντονα στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο λίγο πριν τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis, φτάνοντας στο σημείο να εξαιρέσει τον βουλευτή και γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter