Η Μέρκελ… αγρίεψε και προειδοποιεί την UEFA: «Όχι κόσμο στον τελικό του Euro»

Η Μέρκελ… αγρίεψε και προειδοποιεί την UEFA: «Όχι κόσμο στον τελικό του Euro»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την UEFA να ενεργήσει υπεύθυνα σχετικά με τα σχέδια διεξαγωγής του τελικού του Euro 2020 στο Λονδίνο με το 50% των φιλάθλων στο Γουέμπλει και να διεξαγάγει το παιχνίδι χωρίς θεατές, εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Βρετανία.

«Ελπίζω ότι η UEFA θα ενεργήσει υπεύθυνα σε σχέση με τους αγώνες του Euro. Δεν θα ήθελα να βλέπω γεμάτα γήπεδα εκεί και υποστηρίζω όλες τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής», δήλωσε η Μέρκελ, η οποία μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είπε ότι είναι ανησυχητική η εξάπλωση της μετάλλαξης «Delta».

Νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και άλλοι ζήτησαν τη μετακίνηση του τελικού (11/7) από τη Βρετανία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 αλλά η UEFA απέρριψε το αίτημα τους.

Η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε 10.633 νέα κρούσματα COVID-19 και πέντε θανάτους τη Δευτέρα, αυξάνοντας τον αριθμό των 4,63 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 127.976 συνολικών θανάτων, σύμφωνα με το Reuters. Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης «Delta», που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

«Η UEFA, η αγγλική ομοσπονδία (FA) και οι αγγλικές αρχές συνεργάζονται στενά για την διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού του EURO στο Γουέμπλεϊ και δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του χώρου γι΄ αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα υγείας, Πέτερ Λίζε, τόνισε από την πλευρά της ότι «η υγεία είναι για εμάς προτεραιότητα. Η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta καθιστά αδύνατο 40.000 θεατές να δουν τον τελικό αγώνα στο γήπεδο του Λονδίνου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter