Η Μέρκελ διαφωνεί με τη δήλωση του Μακρόν για το ΝΑΤΟ

Η Μέρκελ διαφωνεί με τη δήλωση του Μακρόν για το ΝΑΤΟ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε το ότι δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν για το ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η Συμμαχία είναι «ακρογωνιαίος λίθος» για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ ως «εγκεφαλικά νεκρό», με την Άνγκελα Μέρκελ να παίρνει σαφείς αποστάσεις από την άποψη του Γάλλου προέδρου. Κάτι το οποίο κατέστησε σαφές στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι προς το γερμανικό και το ευρωπαϊκό συμφέρον. Ο Μακρόν βρήκε έναν πολύ δραστικό όρο για να εκφράσει τις απόψεις του. Δεν είναι αυτή η άποψή μου. Δεν είναι απαραίτητη μια τόσο αφοριστική κρίση, παρότι προφανώς διαφωνούμε μεταξύ μας σε πολλά θέματα. Αλλά το ΝΑΤΟ είναι προς το συμφέρον μας. Είναι η Συμμαχία ασφαλείας μας. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει στην Ευρώπη να πάρουμε λίγο περισσότερο την κατάσταση στα χέρια μας, αλλά υπάρχουν περιοχές όπου το ΝΑΤΟ λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Έχει διευρύνει την δράση του τα τελευταία χρόνια, και στο πολιτικό επίπεδο, κι αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε και να το καλλιεργήσουμε και όπου υπάρχουν προβλήματα να τα λύσουμε».

«Παραμένει ισχυρό το ΝΑΤΟ»

Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η Συμμαχία παραμένει ισχυρή:

«Το ΝΑΤΟ παραμένει ισχυρό. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεργάζονται πιο στενά από ό,τι είχαν κάνει εδώ και δεκαετίες, Κάθε απόπειρα να απομακρύνουμε την Ευρώπη από την Βόρεια Αμερική κινδυνεύει όχι μόνο να εξασθενίσει την Συμμαχία, τον διατλαντικό δεσμό, αλλά και να διχάσει την Ευρώπη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter