Η Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Γερμανίας στον ΠΟΥ

Η Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Γερμανίας στον ΠΟΥ

Σύμφωνα με τον Στέφεν Ζάιμπερτ, τον εκπρόσωπο της Άγγελα Μέρκελ, η_x000D_
καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε στην τηλεδιάσκεψη αυτή ότι η κρίση _x000D_
μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια ισχυρή και συντονισμένη διεθνή _x000D_
αντίδραση, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον ΠΟΥ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, έχει δηλώσει και αυτός ότι ο ΠΟΥ παραμένει «η ραχοκοκαλιά στον αγώνα κατά της πανδημίας», τονίζοντας ότι «δεν έχει νόημα τώρα να αμφισβητούμε την ικανότητα του ΠΟΥ να λειτουργήσει ή τη σημασία του». Όταν ρωτήθηκε ωστόσο αν η Γερμανία θα παρέμβει για να καλύψει το κενό που άφησαν οι ΗΠΑ αφού απέσυραν τη χρηματοδότησή τους (περί τα 400 εκατομμύρια δολάρια) από τον Οργανισμό αυτόν, είπε ότι θα ήταν λάθος «κατ’ αρχήν», επειδή κάτι τέτοιο θα ενθάρρυνε και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο. Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, δηλώνει ο Τζάστιν Τριντό.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, αμέσως μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης, είπε ότι οι ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση.

Ο Τριντό, που σημείωσε ότι η G7 στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου, δεν απάντησε ευθέως όταν ρωτήθηκε αν οι άλλοι ηγέτες άσκησαν πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απόφασή τους να διακόψει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Υπάρχει ανάγκη για διεθνή συντονισμό και ο ΠΟΥ είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της συνεργασίας και του συντονισμού. Αναγνωρίζουμε ότι διατυπώθηκαν ερωτήματα, όμως ταυτόχρονα είναι σημαντικό να παραμείνουμε συντονισμένοι, καθώς το περνάμε αυτό», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter