Η Μέρκελ κατά της εξομοίωσης όσων έχουν κάνει τεστ κορονοϊού και εμβολιασμένων

Η Μέρκελ κατά της εξομοίωσης όσων έχουν κάνει τεστ κορονοϊού και εμβολιασμένων

Η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα να μην εξομοιωθούν στη σημερινή συζήτηση ομοσπονδίας-κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών όσοι έχουν κάνει τεστ με εκείνους οι οποίο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η Μέρκελ τόνισε σε σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ. Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν», είπε η καγκελάριος σύμφωνα με συμμετάσχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση. Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν πρώτα από την εφημερίδα «Bild» σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)

Σύμφωνα πάντα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».

Κατά την «Bild» ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός του ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και τις υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».

Η δε εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κορονοϊού, διότι δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους», όπως διευκρίνισε.

Πηγές: dpa, Bild, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

05/02/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter