Η Μέρκελ καταδικάζει την «αποκρουστική» συμπεριφορά των αμερικανών λευκών ρατσιστών

Η Μέρκελ καταδικάζει την «αποκρουστική» συμπεριφορά των αμερικανών λευκών ρατσιστών

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, την «αποκρουστική» συμπεριφορά των αμερικανών λευκών ρατσιστών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στη Βιρτζίνια, ενώ κατήγγειλε με έντονο τρόπο «την επίθεση» η οποία στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα.

Το θύμα, μια 32χρονη, σκοτώθηκε το Σάββατο όταν ένας οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του, εσκεμμένα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πάνω στους αντιδιαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση εναντίον της παρουσίας στο Σάρλοτσβιλ εθνικιστικών, νεοναζιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων μελών της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ).

«Η καγκελάριος εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο αυτής της νέας γυναίκας (…). Πέραν αυτής της επίθεσης, πρέπει να ειπωθεί ότι οι σκηνές που είδαμε σε αυτή την πορεία των εξτρεμιστών της άκρας δεξιάς ήταν απόλυτα αποκρουστικές. Επιδείχθηκαν ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και το μίσος στις πλέον απαράδεκτες μορφές τους», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται εν μέσω της πολεμικής στις ΗΠΑ για τον δισταγμό του Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει ονομαστικά τις οργανώσεις της άκρας δεξιάς οι οποίες συγκεντρώθηκαν στη Σάρλοτσβιλ.

Η Μέρκελ και ο Τραμπ έχουν συγκρουστεί και αλληλοεπικριθεί τους τελευταίους μήνες για διάφορα ζητήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter