Η μεσαία τάξη πάει στον παράδεισο

Η μεσαία τάξη πάει στον παράδεισο

Τα μη-μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οικονομία τελειώνουν τη μεσαία τάξη.

Οι πολίτες που τους τάισε τόσα ψέματα στην προεκλογική περίοδο δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από μια κυβέρνηση που έδειξε τις δυνατότητές της αλλά και τις διαθέσεις της μόλις μετά από οκτώ μήνες διακυβέρνησης της χώρας.

Εκτός από το ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα κατάφερε να γυρίσει την οικονομία σε ύφεση, απέδειξε στη συνέχεια για ποιόν λόγο ανέβηκε στην εξουσία.

Και τώρα που η πανδημία κτυπάει με σφοδρότητα που μόνο με την περίοδο της γερμανικής κατοχής μπορεί να συγκριθεί, την ελληνική οικονομία αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις. Να στηρίξει όσο δυνατόν περισσότερο τις προσπάθειες των πλουσίων να γίνουν πλουσιότεροι και να αφήσει στο έλεος της καταστροφής τη μεσαία τάξη πάνω στην πλειοψηφία της οποίας στηρίχτηκε για να εκλεγεί.

Με μέτρα που μεταθέτουν απλά τις οφειλές εργαζομένων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο μέλλον σε περιόδους που είναι δεδομένο ότι δεν θα έχουν ανακάμψει από την κρίση, με το να μην έχει καταφέρει να μεταθέσει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για το επόμενο έτος, με ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας τους επόμενους μήνες καθώς ο τουριστικός και οι συναφείς με αυτόν κλάδοι που είναι οι ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας έχουν χάσει το 2020, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα προς την καταστροφή.

Δεν κατάφερε ούτε αυτή τη δύσκολη περίοδο να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες της και να υποστηρίξει πειστικά το ευρω-ομόλογο και άφησε μόνη της την Ιταλία στην προσπάθειά της να πείσει για την αναγκαιότητά του. Όταν η Γερμανία αρνείται κατηγορηματικά να προχωρήσει στην έκδοσή του δίνοντας την άδεια για βοήθεια μόνο €500 δις. για όλες τις χώρες της ΕΕ και η Ιταλία κάνει λόγο για ίδια βοήθεια €750 δις., ο έλληνας πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από την καγκελάριο Μέρκελ.

Στο εσωτερικό προσπαθεί εφήμερα να δείξει ότι στέκεται δίπλα στην δημόσια Υγεία γιατί την έχει ανάγκη, αλλά υπόγεια εργάζεται πυρετωδώς να την διαλύσει μετά το πέρας της πανδημίας διασώζοντας τους φίλους της κλινικάρχες. Ακριβώς το ίδιο και για την δημόσια Παιδεία.

Εβαλε πληρώνοντας αδρά τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης να απαξιώσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί τα κονδύλια πρέπει να κατευθυνθούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προτίθεται να κρατήσει τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας όσο μπορεί περισσότερο για να μην έχει αντιδράσεις και συζητάει προσφυγή σε εκλογές, πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.

Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που η περίοδος που θα παραμείνει στην εξουσία θα κάνει την αντίστοιχη των μνημονίων να φαντάζει με καλοκαίρι.

Αλλά στη Δημοκρατία υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι η διενέργεια εκλογών, όπου με πειστικό λόγο τα δημοκρατικά κόμματα θα αποδείξουν όλα τα ψέματα της αυτής κυβέρνησης.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter