Η METIS συμμετείχε στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Η METIS συμμετείχε στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Η METIS Cyberspace Technology SA, μέλος του Olympia Group, συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του κλάδου της ναυτιλίας και του ελληνικού και διεθνούς επιχειρείν.

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, CEO της METIS, του πολυτιμότερου virtual συνεργάτη κάθε ναυτιλιακής εταιρείας, συμμετείχε στην ενότητα με θέμα «Ψηφιακή Επανάσταση και Ναυτιλία», την οποία διεύθυνε ο Χρήστος Δόγας, Διευθυντής της Ναυτεμπορικής, όπου τοποθετήθηκε σχετικά με την επιρροή των νέων τεχνολογιών στην εξέλιξη του κλάδου της ναυτιλίας.

Κεντρικό θέμα της ενότητας ήταν η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη των τελευταίων ετών στον κλάδο της ναυτιλίας. Στη τοποθέτησή του, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως βρισκόμαστε προ των πυλών της 4ης επανάστασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού της παγκόσμιας ναυτιλίας, σημειώνοντας πως ο κλάδος της ναυτιλίας καθυστέρησε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το «στοίχημα» είναι το κατά πόσο ομαλή θα είναι η προσαρμογή της ναυτιλίας σ’ αυτή τη «νέα εποχή». Κεντρικές θεματικές της ενότητας ήταν η προοπτική των αυτόματων πλοίων, η ασφάλεια των δεδομένων και των συστημάτων και τα φαινόμενα των κυβερνοεπιθέσεων, με το σύνολο των ομιλητών να τονίζει πως στην παρούσα χρονική συγκυρία προέχει η εκπαίδευση των εργαζομένων και η υιοθέτηση τεχνολογικών συστημάτων που θα συμπληρώσουν τον ανθρώπινο παράγοντα και θα προσφέρουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης στη ναυτιλία.

Η METIS αποτελεί την πρώτη εταιρεία του κλάδου που έθεσε στην υπηρεσία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων τη τεχνητή νοημοσύνη, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία. Το καινοτόμο σύστημα της METIS παρέχει real time, 24/7 ενημέρωση για την κατάσταση του στόλου της κάθε εταιρείας, χωρίς καμία παρέμβαση του προσωπικού και αποτελεί τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο ώστε κάθε ναυτιλιακή εταιρεία να παρακολουθεί εξ αποστάσεως όλα της τα πλοία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η σύγχρονη ναυτιλία κάνει άλματα προόδου προς τη νέα, ψηφιακή εποχή, έχοντας πλέον στην υπηρεσία της την τεχνητή νοημοσύνη, στην πιο εξελιγμένη της μορφή.

Σχετικά με τη METIS Cyberspace Technology SA

Η METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA ιδρύθηκε από μια ομάδα επτά επιστημόνων και μηχανικών, με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, μακρά προϋπηρεσία στον κλάδο της ναυτιλίας και σημαντικό ερευνητικό έργο. Η εταιρεία προσφέρει εξειδίκευση στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Internet of Things, του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η METIS αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις του Ομίλου Olympia στην ελληνική αγορά, όπου η Olympia συμμετέχει με ποσοστό 80%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter