Η «Μήδεια» το έστρωσε και στην Κρήτη – Στα «λευκά» ντύθηκαν ορεινά χωριά (Photos)

Η «Μήδεια» έκανε την εμφάνισή της και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης τις οποίες και έντυσε στα λευκά.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού με τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός στις αρχές όταν χάθηκαν τα ίχνη τριών κτηνοτρόφων στον Μυλοπόταμο από το βράδυ της Τρίτης. Τελικά εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους την Τετάρτη το πρωί. 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Η κίνηση από και προς το Οροπέδιο Λασιθίου γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ίδια εικόνα και στην περιοχή των Ανωγείων και του Ομαλού. Το χιόνι δημιούργησε ωραίες εικόνες στα Ανώγεια, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Μηχανήματα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχουν ανοίξει τους δρόμους ώστε να πραγγματοποιείται η κυκλοφορία, έστω και με τη σχετική προσοχή που απαιτείται.

Χιόνι έπεσε και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο όπως Αρκαλοχωρι και Κουνάβοι.

Προβλήματα και στην Κίσσαμο

Αποκλεισμένα είναι ορισμένα χωριά στον δήμο Κισσάμου λόγω του χιονιά και συγκεκριμένα στα χωριά που είναι στον παλιό δήμου Ιναχωρίου και Μυθύμνης. «Έχουμε ζημιά στο ρεύμα με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στο σκοτάδι η Ροδιά, η Ψαροκεφάλη και άλλα χωριά στις γύρω περιοχές. Το χιόνι έχει αποκλείσει χωριά όπως το Σιρικάρι, τις Καλάθενες και τα γύρω χωριά, ενώ τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν το χιόνι. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”, τόνισε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Το έστρωσε και στα Σφακιά

Στα λευκά «ντύθηκαν» και τα Σφακιά. Όπως τόνισε στο flashnews.gr, ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, το χιόνι έφτασε μέχρι την θάλασσα ενώ είναι 60 πόντους.

«Στις περιοχές Ασκύφου και Καλλικράτης, έχει κοπεί το ρεύμα από χθες καθώς έχει πρόβλημα μία κεραία της ΔΕΗ ενώ γίνεται προσπάθεια από τα συνεργεία να διορθωθεί η βλάβη. Έχει πολύ δυνατό αέρα κάτι το οποίο συμβάλει στο να παγώσει το χιόνι. Η πυροσβεστική και Αστυνομία είναι σε επιφυλακή, ώστοσο επειδή η μετακίνηση είναι δύσκολη, συνιστούμε στους πολίτες να μην μετακινούνται παρά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης.

Αποκλεισμένα χωριά και στον δήμο Καντάνου-Σελίνου

«Χωρίς τηλέφωνα έχουν μείνει οι κάτοικοι στο ανατολικό Σέλινο ενώ αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες από το χιόνι. Από Σελί προς Σούγια ο δρόμος είναι κλειστός, ενώ στον Σέμπρωνα, Πρασέ, Τεμένια έχει πάρα πολύ χιόνι με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί οι συγκεκριμένες περιοχές. Χιόνι έχει πέσει μέχρι και στο κέντρο της Παλαιόχωρας. Μηχανήματα ο δήμος δεν έχει οπότε επιχειρούν αυτή την ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας και ιδιωτικά μηχανήματα εργολάβων για να απομακρύνουν το χιόνι και να ανοίξουν οι δρόμοι. Το γεγονός ότι υπάρχουν βλάβες στο τηλεφωνικό δίκτυο καθιστά αδύνατη την επικοινωνία ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης”, ανέφερε ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης.

 

Ετικέτες