Η μηνυτήρια αναφορά για τα Τέμπη που «ακουμπά» Καραμανλή και διοίκηση ΟΣΕ

Η μηνυτήρια αναφορά για τα Τέμπη που «ακουμπά» Καραμανλή και διοίκηση ΟΣΕ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε 19χρονη φοιτήτρια η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τόσο την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, δηλαδή τον Κώστα Καραμανλή όσο και της διοίκησης του ΟΣΕ.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για «παραλείψεις» από την πλευρά των αρμοδίων φορέων, σε μια προσπάθεια να μετακυλήσουν την ευθύνη τους, «καθώς με πράξεις ή δια των παραλείψεών τους τυγχάνουν συνυπεύθυνοι για την τραγωδία αυτή». Μάλιστα γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «πράξεις και παραλείψεις υψηλά ιστάμενων στελεχών και πολιτικών προσώπων, τα οποία ευθύνονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των τραίνων, αλλά και για την επιτήρηση και διασφάλιση της αρτιότητας των υποδομών που χρησιμοποιούνται προς επίτευξη του ανωτέρω σκοπού».

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι δικηγορικές εταιρείες Θεόδωρος Π. Μαντάς και Συνεργάτες και Λουκάς Θ. Αποστολίδης και Συνεργάτες, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι εταιρείες Θεόδωρος Π. Μαντάς και Συνεργάτες και Λουκάς Θ. Αποστολίδης και Συνεργάτες αναλάβαμε καθήκοντα νομικής εκπροσώπησης για μία εκ των πολλών τραυματιών από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη. Καταθέσαμε σήμερα, 17/03/2023 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για λογαριασμό της εντολέως μας και επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, ζητάμε την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των δύο δικηγορικών γραφείων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter