Η Μισέλ Ομπάμα έγινε… τοιχογραφία σε κτίριο στις ΗΠΑ (Photo)

Η Μισέλ Ομπάμα έγινε… τοιχογραφία σε κτίριο στις ΗΠΑ (Photo)

Μια πελώρια τοιχογραφία σε τυφλή όψη του καταστήματος Target στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ παρουσίασε προσφάτως η πορτρετίστα της Μισέλ Ομπάμα, Έιμι Σέραλντ.

Η εικαστικός, της οποίας ο πίνακας όπου απεικονίζεται η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συγκεντρώνει πλήθη στη National Portrait Gallery στην Ουάσινγκτον, ζωγράφισε στην τοιχογραφία «Untitled» μια κάτοικο της αμερικανικής μεγαλούπολης, τη 19χρονη Νάτζι Σπένσερ-Γιανγκ. «Δεδομένου του πολιτιστικού τοπίου της Φιλαδέλφειας, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αναπαρασταθεί αυτή η πολυπολιτισμικότητα στο οπτικό τοπίο της πόλης» τόνισε η Σέρανλντ, στα εγκαίνια της τοιχογραφίας.

Το έργο, το οποίο καλύπτει μια πλευρά του πενταόροφου κτηρίου, ήταν παραγγελία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mural Arts Philadelphia. Η Σπένσερ-Γιανγκ, η οποία συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού, συνάντησε την Έιμι Σέραλντ, στις αρχές του χρόνου, στο στούντιό της στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Όταν συνάντησα τη Νάτζι, ήταν πολύ ήσυχη και καθόταν με το κεφάλι κάτω, παριστάνοντας ότι δεν προσέχει» είπε η Σέραλντ στην εφημερίδα The Philadelphia Inquirer. «Όταν ζήτησα εθελοντές για κάποιες φωτογραφίες με διασκεδαστική διάθεση, πετάχτηκε πάνω κι αρχίσαμε να δοκιμάζουμε διάφορα ρούχα. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, αμέσως κατάλαβα ότι ήταν το κατάλληλο μοντέλο γι’ αυτή την τοιχογραφία. Το είδα σαν ευκαιρία να ενισχύσει την αυτοεκτιμήσή της, καθώς και την αυτοεκτίμηση των άλλων νεαρών κοριτσιών που της μοιάζουν» πρόσθεσε.

Όπως το πορτρέτο της Πρώτης Κυρίας, η τοιχογραφία της Σέραλντ είναι πρόκληση για ιδέες σχετικά με την ταυτότητα και τη δημόσια ματιά, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός Mural Arts Philadelphia. «Σε ποιον επιτρέπεται να είναι άνετος στους δημόσιους χώρους; Ποιος αναπαρίσταται στην τέχνη; Πώς μπορεί το πορτρέτο μιας γυναίκας να αλλάξει αυτή την εμπειρία για άλλες γυναίκες;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει, στην ανακοίνωσή του, ο οργανισμός.

Η τοιχογραφία της Σέραλντ στη Φιλαδέλφεια χρηματοδοτήθηκε από το με έδρα τη Φλόριντα Ίδρυμα Forrest & Frances Lattner και από το Ίδρυμα Hummingbird του Λονδίνου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter