Η μνήμη της Φώφη Γεννηματά δίνει «γραμμή» στη Χαριλάου Τρικούπη

Η μνήμη της Φώφη Γεννηματά δίνει «γραμμή» στη Χαριλάου Τρικούπη

Με κάθε τρόπο όλες οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τιμούν την  μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.  Ορόσημο  είναι το ετήσιο μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά που τελείται το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 στο Α΄Κοιμητήριο Αθηνών.

Το είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης στον προσωπικό του λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια : «Σε λίγες μέρες, κλείνει ένας χρόνος. Ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την Φώφη μας, στις 25 Οκτωβρίου του 2021. Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελο της, τη ζωντάνια της, τα πιστεύω της, το πάθος και το πείσμα της για τη ζωή και την πολιτική.  Λείπει και λείπει πολύ. Από την οικογένεια της, το κόμμα της, την πολιτική, την Ελλάδα. Λείπει από όλους όσους, πιστεύουν σε μια πολιτική με ανθρωπιά. Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεσθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:45 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών».

Οι εκδηλώσεις τιμής  από τη Χαριλάου Τρικούπη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έφυγε από τη ζωή, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, αποτελούν εμβληματικά την απαρχή της συντονισμένης διάδοσης των προγραμματικών θέσεων για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.   Οι παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο και επίκεντρο την υγεία και την κοινωνική πρόνοια βρίσκονται  σε εξέλιξη, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας με επικοινωνιακή αιχμή το τρίπτυχο «ανανέωση – ενότητα – πολιτική αυτονομία», που είχε θέσει ως γραμμή και η Φώφη Γεννηματά.

Ήδη, στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται  η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  και για ένα  διήμερο (το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου 2022) παρέχει τη δυνατότητα  δωρεάν προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου.  Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόκειται για το πρόγραμμα  ευαισθητοποίησης και  έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού που συνεχίζεται «τιμώντας τη μνήμη της  Φώφης Γεννηματά, η οποία εγκαινίασε το 2008 τη δεύτερη κινητή μονάδα της Εταιρείας».

Το επόμενο διάστημα είναι γεμάτο με περιοδείες του στελεχιακού δυναμικού της Χαριλάου Τρικούπη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Κλιμάκια στελεχών ανά περιοχές  θα επισκέπτονται νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές υγείας καταγράφοντας ελλείψεις και αναζητώντας λύσεις ύστερα και από επικοινωνία με υγειονομικούς αλλά και συζητώντας με τους πολίτες για τις ανάγκες του.  Μάλιστα, σημαντική εκδήλωση για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια  πραγματοποιείται στην Αθήνα, όπου το απόγευμα της Δευτέρας (24.10.2022) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με τίτλο «Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά σχεδιάζοντας το ΕΣΥ του μέλλοντος». Παρεμβάσεις θα κάνουν οι  Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης – Μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για την επένδυση στην υγεία   Στέφανος Τριαρίδης, Καθηγητής Ιατρικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,   Μίλτος Κροκίδης, Επ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ,  Μιχάλης Κούτρας, MD MSc, Ιατρός Νευρολόγος, πρ. Πρόεδρος ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.  Στη συνέχεια θα υπάρξουν και άλλς προγραμματικές εκδηλώσεις για ζητήματα που συνδέονται  με άλλους τομείς, όπως εργασιακά, κοινωνική στέγη, ενεργειακή κρίση κ. ά.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Συγκινητική αφιέρωση από τον σύζυγό της με στίχους του Γκάτσου

Το ύστατο χαίρε στην Φώφη Γεννηματά – Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των παιδιών της

Το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά με ένα συγκινητικό βίντεο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter