Η Μολδαβία διώχνει Ρώσους διπλωμάτες λόγω «εχθρικών ενεργειών»

Η Μολδαβία διώχνει Ρώσους διπλωμάτες λόγω «εχθρικών ενεργειών»
AP Photo/Vadim Ghirda

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία, και τη Ρωσία έφθασαν σε νέο χαμηλό καθώς η φιλοευρωπαία πρόεδρος Μάγια Σάντου προσπαθεί να βγάλει τη μικρή χώρα από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και έχει καταδικάσει σθεναρά την εισβολή της Μόσχας στη γειτονική Ουκρανία.

Η Μολδαβία μειώνει τον αριθμό των διπλωματών που μπορεί να έχει η Ρωσία στο Κισινάου, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, κάνοντας λόγο για χρόνια «εχθρικών ενεργειών» από τη Μόσχα.

«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να περιοριστεί ο αριθμός των διαπιστευμένων διπλωματών από τη Ρωσία, έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Δημοκρατία της Μολδαβίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Είπε πως η ρωσική πρεσβεία έχει ήδη ενημερωθεί για την απόφαση.

«Για πολλά χρόνια είμαστε αντικείμενο ρωσικών εχθρικών ενεργειών και πολιτικών. Πολλές από αυτές έγιναν μέσω της πρεσβείας», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η απόφαση της Μολδαβίας δεν θα μείνει «αναπάντητη» χαρακτηρίζοντάς την «άλλο ένα βήμα στην καταστροφή των διμερών σχέσεων» των δύο χωρών.

Σχολιάζοντας ρεπορτάζ για κατασκοπευτικό εξοπλισμό στη ρωσική πρεσβεία στο Κισινάου, η Ζαχάροβα είπε: «Η κατηγορία για κατασκοπευτικές δραστηριότητες από υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου είναι αβάσιμη. Είναι μια φαντασιοπληξία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter