Η μοναξιά της κορυφής

Η μοναξιά της κορυφής

Λίγες εβδομάδες μετά την αναρρίχησή της στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης τον περασμένο Μάρτιο, η Μαρία Σάκκαρη ένιωσε σαν να τράκαρε με τοίχο.

«Eπιασα τον προπονητή μου και του εξομολογήθηκα ότι δεν ευχαριστιέμαι πια το τένις» δήλωσε μετά την απροσδόκητη ήττα της από την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς στο Τορόντο.

«Δυσκολεύομαι να το παραδεχτώ και να το διαχειριστώ, αλλά είναι αλήθεια. Η πίεση με έχει καταβάλει. Η άνοδος ήρθε ξαφνικά και δεν ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω. Πάλευα χρόνια για να ακολουθήσω τα χνάρια της μητέρας μου και να διαψεύσω τους αμφισβητίες, αλλά τώρα που το κατάφερα δυσκολεύομαι να ξενοιάσω. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να καθίσω στην άκρη και να δρέψω τους καρπούς». Στους μήνες που ακολούθησαν την πρόκρισή της στον τελικό του Ιντιαν Ουέλς η Σάκκαρη έπεσε θύμα πολλών εκπλήξεων και κέρδισε μόλις έντεκα αγώνες πριν από το καναδέζικο Οπεν του Τορόντο.

Πλέον η Σάκκαρη, που έφτασε ως τα ημιτελικά δύο τουρνουά Γκραν Σλαμ το 2021, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, παλεύει και με τον ίδιο της τον εαυτό.

Παρόμοια προβλήματα λύγισαν στο παρελθόν αθλητές τους οποίους ο κόσμος θεωρούσε ρομπότ, όπως ο Μπιορν Μποργκ, αλλά και αμέτρητους άλλους, με τρανό πρόσφατο παράδειγμα τη Ναόμι Οσάκα. Οι πληροφορίες λένε ότι παρόμοια κρίση βασανίζει και τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επιπρόσθετα βρίσκεται εγκλωβισμένος στον ασφυκτικό κλοιό της οικογένειας και του παντοδύναμου πατέρα προπονητή, στον οποίο ο νεαρός δώρισε πρόσφατα ένα πανάκριβο αυτοκίνητο.

Οι δύο λαμπροί αστέρες του ελληνικού τένις, που παραμένουν στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης ενόψει του US Open, βιώνουν την αδυσώπητη μοναξιά της κορυφής, την οποία δεν μπορούν να πολεμήσουν με πλούτη και φήμη.

Πότε και πώς θα ξαναβρούν τον εαυτό τους;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter