Η Μονογυιού ζητά να επιτραπεί ο κατάπλους θαλαμηγών εν μέσω σκληρού lockdown

Η Μονογυιού ζητά να επιτραπεί ο κατάπλους θαλαμηγών εν μέσω σκληρού lockdown

Με κακόγουστο αστείο μοιάζει η Αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής της συμπολίτευσης, Κατερίνα Μονογυιού, ζητώντας από τον υπουργό Ναυτιλίας -μία μέρα μετά από το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το τρίτο lockdown- να αρθεί άμεσα το απαγορευτικό κατάπλου θαλαμηγών σκαφών τη στιγμή που δεν επιτρέπεται καν το ερασιτεχνικό ψάρεμα.

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να είναι η πρωταγωνίστρια βιντεοκλίπ και βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΔ, ζητώντας εν μέσω σκληρού lockdown να επιτραπεί ο κατάπλους γιοτ. Στην αναφορά που κατέθεσε προς τον Γιάννη Πλακιωτάκη, παραθέτει την πρόταση της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ», στην οποία περιλαμβάνονται «οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών (Θ/Σ) σε ελληνικού λιμένες στους οποίους υφίσταται υγειονομική υπηρεσία χωρίς να υπάρξει διασπορά του ιού στους λιμένες υποδοχής».

Σημειώνεται δε ότι «τα αυστηρά μέτρα και τα απαραίτητα τεστ θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των σκαφών (αρχομένων με τα άνω των 30 μέτρων), ενώ η προσέλευσή τους (για την οποία υπάρχει δεδομένη ζήτηση) θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στους λιμένες υποδοχής».

Με βάση τα προαναφερθέντα, εγείρεται το ερώτημα αν η κ. Μονογυιού θεωρεί πένητες όσους διατηρούν σκάφη κάτω των 30 μέτρων. Απ΄ ό,τι φαίνεται, η βουλευτής της ΝΔ μπορεί να κόπτεται για τα επιπλέον έσοδα στους λιμένες, όχι όμως και για την συλλογική οργή που θα προκαλέσουν οι εικόνες από τα ταξίδια αναψυχής των κατόχων πολυτελών σκαφών. Εν ολίγοις, ενώ η κοινωνία καλείται να πειθαρχήσει για άλλη μια φορά στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και οι περίπατοι «ποινικοποιούνται» από τα συστημικά Μέσα ως εστίες διασποράς του ιού, η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος προκρίνει τους κατάπλους για τους έχοντες και κατέχοντες.

Διαβάστε την αναφορά:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/12/60265f8f825e6363337d78c2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter