H Μοοdy’s αναβάθμισε την Ελλάδα

H Μοοdy’s αναβάθμισε την Ελλάδα

Κατά δύο βαθμίδες, σε Β 1 από Β 3 αναβάθμισε το αξιόχρεο και την ελληνική οικονομία με θετικές προοπτικές η Μoody’s, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την έκδοση 10ετούς ομολόγου, ενδεχομένως στις αρχές της εβδομάδας.

Ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε και το όριο αξιολόγησης για τα ελληνικά ομόλογα σε Βaa1 από Βa2, παρά την επικριτική αξιολόγηση της Κομισιόν στις αρχές της εβδομάδας.

 Η Moody’s κατέτασσε τη χώρα τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από τη Fitch, που πρόσφατα διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ- με σταθερές προοπτικές και δυο βαθμίδες κάτω από την S&P η οποία είχε προχωρήσει στις 20 Ιουλίου στην αναθεώρηση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε «θετική» επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση B+. Η Moody’s πλέον «ισοφαρίζει» την αξιολόγηση της S&P, με τη Fitch να αξιολογεί το ελληνικό αξιόχρεο μια βαθμίδα υψηλότερα.

Οι λόγοι για την αναβάθμιση της χώρας είναι:

– Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δείχνει εδραιωμένο και οι ήδη υλοποιημένες μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Η ενίσχυση της οικονομίας σε συνδυασμό με την επιτήρηση από τους δανειστές θα μειώσει περαιτέρω το ρίσκο ανατροπής των μεταρρυθμίσεων.

-Πλέον υπάρχει ιστορικό δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής βελτίωσης οφείλεται σε δομικά μέτρα.

-Εχει βελτιωθεί σημαντικά η βιωσιμότητα του χρέους από το πακέτο ελάφρυνσης του περασμένου Ιουνίου. Παράλληλα, έχει αποκατασταθεί η χρηματοδότηση από τις αγορές, με στήριξη από το «μαξιλάρι» ρευστότητας και τη βοήθεια των δανειστών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter