Η Μόρια σαν αντιπερισπασμός…

Η Μόρια σαν αντιπερισπασμός…

Ως ευκαιρία για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πυρκαγιά στη Μόρια. Μπορεί να μην έκανε τίποτε εδώ και έναν χρόνο για να βελτιώσει την κατάσταση στη δομή, αντίθετα την επιδείνωσε, αλλά στην επικοινωνία σκίζει. Από την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη για να δείξει ότι «εγκύπτει στο θέμα». Λίγο μετά ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «θα γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς». Κι έτσι ησυχάσαμε ότι η κυβέρνηση, που τους αντιμετωπίζει συλλήβδην σαν λαθρομετανάστες και προβάλλει ότι τους εργαλειοποιεί ο Ερντογάν, θα κάνει τα πάντα για να τους προστατεύσει.

…Για όλα φταίνε οι Τούρκοι

Η κυβέρνηση από τις πρώτες ώρες φρόντισε να διασπείρει φήμες ότι η πυρκαγιά στη Μόρια είναι αποτέλεσμα δράσης Τούρκων πρακτόρων που εργαλειοποιούν τους μετανάστες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Μπορεί αυτό να μην αναιρεί τις ευθύνες της, αλλά ικανοποιεί το ψεκασμένο κοινό της που αναζητά συνωμοσίες από τον κορονοϊό μέχρι την είσοδο των προσφύγων στη χώρα. Ας μη σκεφτούμε τι θα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κάνουμε διάλογο, μόνο συζητάμε…

«Η Ελλάδα δεν κάνει διάλογο με την Τουρκία υπό πίεση» μας λέει σε όλους τους τόνους το «επιτελικό κράτος». Την ίδια ώρα όμως αποδέχεται να συζητηθούν οι διαφορές στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Και παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Προφανώς ήταν για να συζητήσουν για τον καιρό και αν κουνιούνται οι βάρκες στο Αιγαίο. Ισως το να στέλνει τον Μιλτιάδη για συζητήσεις είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση στην τουρκική ηγεσία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υστερα από αυτή την αποστολή πάντως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η Μύκονος δεν κινδυνεύει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter