Η Μόσχα ενεργοποίησε τον αγωγό αερίου προς την Κριμαία

Η Μόσχα ενισχύει τους δεσμούς της με την Κριμαία, τελευταία πράξη η ενεργοποίηση του αγωγού μέσω του οποίου στέλνει ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ρωσία ενεργοποίησε αγωγό ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κριμαία, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό ως ένα βήμα που θα παράσχει κινητήρια δύναμη στην οικονομική μεγέθυνση της χερσονήσου, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Η Κριμαία, η οποία νομικά αποτελεί αυτόνομη οντότητα εντός της Ουκρανίας, δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία και η Μόσχα καταβάλλει έντονες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ενεργειακές της ανάγκες, τις οποίες ικανοποιούσε προηγουμένως η ουκρανική κυβέρνηση.

Ο κ. Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε το άνοιγμα του αγωγού μέσω βιντεοδιάσκεψης, είπε: «Είναι άλλη μία πολύ σημαντική λύση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κριμαίας».

Η Μόσχα κατασκευάζει επίσης οδική και σιδηροδρομική γέφυρα με τη χερσόνησο και αυτό τον χρόνο ολοκλήρωσε ηλεκτρική σύνδεση. Η Κριμαία είχε υποστεί σποραδικές διακοπές ρεύματος όταν άγνωστοι ανατίναξαν καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.