Η Μόσχα ενεργοποίησε τον αγωγό αερίου προς την Κριμαία

Η Μόσχα ενεργοποίησε τον αγωγό αερίου προς την Κριμαία

Η Μόσχα ενισχύει τους δεσμούς της με την Κριμαία, τελευταία πράξη η ενεργοποίηση του αγωγού μέσω του οποίου στέλνει ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ρωσία ενεργοποίησε αγωγό ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κριμαία, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό ως ένα βήμα που θα παράσχει κινητήρια δύναμη στην οικονομική μεγέθυνση της χερσονήσου, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Η Κριμαία, η οποία νομικά αποτελεί αυτόνομη οντότητα εντός της Ουκρανίας, δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία και η Μόσχα καταβάλλει έντονες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ενεργειακές της ανάγκες, τις οποίες ικανοποιούσε προηγουμένως η ουκρανική κυβέρνηση.

Ο κ. Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε το άνοιγμα του αγωγού μέσω βιντεοδιάσκεψης, είπε: «Είναι άλλη μία πολύ σημαντική λύση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κριμαίας».

Η Μόσχα κατασκευάζει επίσης οδική και σιδηροδρομική γέφυρα με τη χερσόνησο και αυτό τον χρόνο ολοκλήρωσε ηλεκτρική σύνδεση. Η Κριμαία είχε υποστεί σποραδικές διακοπές ρεύματος όταν άγνωστοι ανατίναξαν καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2015.

https://twitter.com/TodayRussia/status/813753345173131264

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter